Ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Άρτας, καθώς και στα αρτοποιεία, τα γαλακτοπωλεία και τις κατέριες του Δήμου, να συμμετέχουν στη δράση ενίσχυσης των απόρων της περιοχής, απευθύνει ο Δήμος Αρταίων. ...



Ειδικότερα ζητά να μπαίνουν «σε αναμονή» ψωμί, γάλα, και ένα καφέ ή κάποιο ρόφημα, τα οποία θα έχουν προπληρώσει οι πολίτες, για να προσφερθούν σε όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.
Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζω στην Άρτα και προσφέρω», που έχει σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση όλων, για την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και ουσιαστικής βοήθειας προς εκείνους που το έχουν απόλυτη και άμεση ανάγκη. Πρόκειται για πολίτες που έχουν βιβλιάριο απορίας από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων, ενώ για να λαμβάνουν το διαθέσιμο ψωμί, γάλα και καφέ, θα πρέπει να επιδεικνύουν μία σχετική κάρτα, που θα την προμηθευτούν από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να έχουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου.

Καφές σε αναμονή και στο Ηράκλειο


Στην πρωτοβουλία «ένας καφές σε αναμονή» μετέχει η Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Αναψυχής Ηρακλείου. Ο καφές που «περιμένει» είναι ένας καφές ή ένα τοστ που προπληρώνεται από κάποιο συμπολίτη στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ, ανώνυμα, με σκοπό την κατανάλωση από κάποιον συνάνθρωπο, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαύσει μια τόσο ταπεινή και απλή συνήθεια.

Για κάθε «καφέ ή τοστ σε αναμονή» στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ θα αναγράφεται η συναλλαγή σε πίνακα έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι για τον «καφέ που περιμένει». Τα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή είναι: Μαρίνα στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου, Πολύκεντρο Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω και το Κυλικείο του ΚΤΕΛ -Σταθμός υπεραστικών λεωφορείων Ηρακλείου-Λασιθίου- στο λιμάνι Ηρακλείου, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας των εποχιακών καταστημάτων της Δημοτικής Επιχείρησης θα καθιερωθεί και στα υπόλοιπα καταστήματά της.

Πηγή:newsit.gr/ ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top