Άλλη μία παράταση φαίνεται πως θα πάρει η κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Ασφαλιστικό...



Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν πως ο χρόνος για να έλθει το σχετικό ν/σ στη Βουλή έχει μετατεθεί πλέον γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου και όχι στα τέλη Ιανουαρίου, όπως προβλεπόταν μέχρι πρότινος.
Αυτό σημαίνει, πως αν ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες, όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αλλά και πρόσφατα, ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (δηλαδή, δημόσια διαβούλευση, κατάθεση, συζήτηση) μπορεί να ψηφιστεί ακόμα και μετά από τρεις εβδομάδες, δηλαδή στις αρχές Μαρτίου 2016. Αν έλθει στη Βουλή το εν λόγω ν/σ με τη διαδικασία επείγοντος, τότε μπορεί να ψηφιστεί μέχρι σε μία εβδομάδα μετά την κατάθεσή του (τελευταίο δεκαήμερο Φεβρουαρίου 2016). Αν έλθει στη Βουλή με τη μορφή κατεπείγοντος τότε μπορεί να ψηφιστεί σε δύο μέρες από τη χρονική στιγμή της κατάθεσης του στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι, τη χρονική στιγμή, στην οποία εκτιμάται πλέον η κατάθεση του ν/σ για το Ασφαλιστικό, δηλαδή γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στην Ελλάδα για να νομοθετήσει το β΄ πακέτο παρεμβάσεων στο πεδίο των κόκκινων δανείων και πιο συγκεκριμένα σε όσα συμβαίνουν με την πρώτη κατοικία.
Εξάλλου, ο ΥΠΟΙΚ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σημερινή συνέντευξή του στην Handelsblatt, ανέφερε ως στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε τέσσερις εβδομάδες.



 
Top