Το υπουργείο Οικονομικών δηλώνει άγνοια για το νομοσχέδιο Μπαλτά…

– Το νομοσχέδιο που προβλέπει χαράτσι στους υπολογιστές είναι του υπουργείου Πολιτισμού και του κ. Μπαλτά
– Φαίνεται πως η πρωτοβουλία Μπαλτά για το χαράτσι ήταν άγνωστη σε άλλα υπουργεία
– Το χαράτσι είναι 2% επί της αξίας ενός υπολογιστή που είτε εισάγεται είτε κατασκευάζεται στην Ελλάδα
– Οι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως οι καταναλωτές με αυτό το χαράτσι θα στραφούν σε ξένες αγορές

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα χαράτσι 2% επί της αξίας σε κάθε υπολογιστή και ένα 4% επί της αξίας για κάθε tablet.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής κ΄ Επικοινωνιών Ελλάδος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας μίλησε για ένα παράλογο μέτρο που θα πλήξει τη δραστηριότητα και τόνισε μάλιστα πως αυτό το ειδικό τέλος είναι σαν να φορολογουνται τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν οι ληστές για να κλέψουν τις τράπεζες…

Διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές, tabletκαι smartphones» δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας τα περί του αντιθέτου σενάρια που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας και τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέτοιου φόρου σε υπολογιστές και tablet», διαμηνύουν οι ίδιες πηγές, σπεύδοντας μάλιστα να εξηγήσουν πως «ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί η επιβολή ενός τέτοιου φόρου ως ισοδύναμο σε κάποιο άλλο μέτρο». «Ποτέ δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τους δανειστές», προσθέτουν, επιχειρώντας να κλείσουν μια και καλή αυτό το «κεφάλαιο».

Πηγή

[ads-post]
 
Top