– Τι λέει η δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ...και τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι για την ταυτότητα των "άγνωστων" κουκουλοφόρων...
Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκαν χθες το βράδυ λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω. Συγκεκριμένα ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα και φορώντας κράνη εισέβαλαν στο Δημαρχείο, ενώ δεν είχε ξεκινήσει ακόμη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προπηλάκιζαν, έφτυναν, και κτυπούσαν εργαζόμενους και συνδικαλιστές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εντός και εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων.
Να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ την ώρα που εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών από Συλλόγους της Αττικής βρίσκονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να στηρίξουν τον συνάδελφό τους εργαζόμενο και συνδικαλιστή στον Δήμο Αιγάλεω κ. Γιώργο Καρακουλάκη μετά την πειθαρχική δίωξη και ποινή του Δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, ομάδα κουκουλοφόρων εφορμώντας στην κυριολεξία , στην αίθουσα άρχισαν να βρίζουν και να κτυπούν εργαζόμενους και συνδικαλιστές , στοχοποιώντας το Μέλος της ΑΔΕΔΥ Θέμη Μπαλασόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιάννη Τσούνη και Μαρία Παπαδοπούλου καθώς και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω που παραβρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν.
Αποτέλεσμα της βάρβαρης επίθεσης ήταν να κτυπηθεί και να τραυματισθεί ο εργαζόμενος – συνδικαλιστής του Δήμου κ. Γιώργος Καρακουλάκης , ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κρατικό της Νίκαιας . Μαζί του και άλλος εργαζόμενος με κάταγμα στο χέρι , ενώ άλλοι εργαζόμενοι με απλές εκδορές δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Στο Δημαρχείο , κατέφθασαν τρία περιπολικά , ωστόσο οι κουκουλοφόροι είχαν «εξαφανισθεί».
Με ανακοίνωσή του «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω καταδικάζει τα επεισόδια που προκλήθηκαν από άγνωστους κουκουλοφόρους που εισήλθαν στο Δημαρχείο κατά την έναρξη της προγραμματισμένης Συνεδρίασής του, την Τρίτη 8/12/2015 και ώρα 8 μ.μ. Θεωρεί απαράδεκτη κάθε εκδήλωση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται και πάγια πίστη του είναι ότι όλα τα ζητήματα λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τραμπουκισμούς. Τέλος ζητά την άμεση διερεύνηση των γεγονότων», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν μέλη της Συνδικαλιστικής Επιτροπής στους Ο.Τ.Α. Δήμου Αιγάλεω, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής, καθώς και πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών από Συλλόγους της Αττικής, παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, προκειμένου να παρέμβουν για την συνδικαλιστική δίωξη του μέλους του Σωματείου, Γιώργου Καρακουλάκη, μετά την πειθαρχική δίωξη και ποινή του Δημάρχου, Δημήτρη Μπίρμπα.


Ξαφνικά "τάγμα εφόδου κρανιοφόρων", μετά από κάλεσμα δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που υπερασπιζόταν τον Δήμαρχο, προπηλάκισαν, χειροδίκησαν και ήρθαν σε συμπλοκή εντός του Δημαρχείου, στοχοποιώντας το μέλος της ΑΔΕΔΥ και τ. Πρόεδρο της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλο, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Νίκο Τράκα, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιάννη Τσούνη και Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω, που παραβρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν. 
Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στοχοποιηθήκαμε είτε λεκτικά είτε σωματικά. Δεν πρόκειτε άλλο να συμβάλλουμε σε κάτι που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε!!! Η Διοίκηση του Δήμου τα κατάφερε!!! Σύλλογος δεν υπάρχει. Επέλεξε να συνδιοικεί με τα μέλη του ΔΣ της ΑΣΚ. Κατηγορηθήκαμε πολλές φορές ως Χρυσαυγίτες, είναι γνωστό πως στο συνάδελφο Σταματόπουλο επιτέθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο λίγες ημέρες πριν μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια πως δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι δυνατό μετά την συμπλοκή συναδέλφισσα του Δ.Σ. που προσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να "κομπάζει" ...εσείς φέρατε τους δικούς σας και εμείς τους δικούς μας!!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;; Δεν τους είδαμε ...φορούσαν όλοι κράνη και κουκούλες!!!! Εμείς ως συνδικαλιστικά στελέχη βρεθήκαμε να διαμαρτυρηθούμε με την ταυτότητά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποιός αλήθεια θα το απαγορεύσει και αυτό;;; Πήγαμε όλοι με την ταυτότητά μας και το πρόσωπό μας καθαρό. Ως εδώ... Το μεσημέρι στο Δ.Σ. του Συλλόγου που ζητήσαμε να γίνει θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί άμεσα Γενική Συνέλευση ενώπιων της οποίας θα καταθέσουμε όλα τα μέλη της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του!!! Αυτό το μόρφωμα που λέγετα Δ.Σ. δεν προσφέρει τίποτε στους εργαζόμενους!!! Εμείς δεν θα συνυπάρξουμε με αυτούς που έβαλαν τους κρανιοφόρους μέσα στο Δημαρχείο!!! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!

aigaleo1_aftodioikisi
aigaleo2_aftodioikisi
aigaleooooo2-600x400

 
Top