Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκονται ήδη τα πρώτα αντιγριπικά εμβόλια για τους πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και είναι ευάλωτοι στον ιό της γρίπης.




Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου και θεωρείται απολύτως αναγκαίος για μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, παχύσαρκους αλλά και για άτομα που έρχονται καθημερινά σε επαφή με βρέφη ή ανθρώπους μεγάλης ηλικίας.

Ομάδες Υψηλού κινδύνου

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται τα παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών, οι ενήλικες, άνω των 65 ετών, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, παιδιά και ενήλικες με άσθμα και ΧΑΠ, ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (από ασθένειες ή φάρμακα), παχύσαρκοι, νηπιαγωγοί, βρεφοκόμοι, νοσηλευτές και άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους. Οσοι παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις δεν πρέπει να προχωρήσουν σε εμβολιασμό χωρίς τησύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Η γρίπη και οι επιπλοκές της συνδέθηκαν τα τελευταία χρόνια με τον θάνατο εκατοντάδων συνανθρώπων μας, που σε ποσοστό 80%-90% δεν είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.
πηγη
 
Top