Η συχνότερη ερώτηση που ακούν όσοι επιστρέφουν από ταξίδι είναι «τι ψώνισες;».

Σε μια εποχή που μπορείς να βρεις οτιδήποτε σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μερικά προϊόντα κρατούν την ταυτότητά τους σταθερή σε σχέση με τον τόπο καταγωγής τους.



Ξεχάστε τα κακόγουστα σουβενίρ, τα μπρελόκ και τα αρκουδάκια, και επικεντρώστε σε αυτό που κάθε χώρα ξέρει να κάνει καλά. Ακόμα και η Ελλάδα έχει να επιδείξει τον δικό της προΐόν «πρωταθλητή».



Σας τα παρουσιάζουμε.



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ









Η κτηνοτροφία ανθεί στη χώρα, άρα η πρώτη ύλη είναι άφθονη. Προσθέστε την τέχνη και την παράδοση και έχετε δερμάτινα προϊόντα -γάντια, παπούτσια, ρούχα, αξεσουάρ- παγκοσμίου φήμης.



ΒΕΛΓΙΟ: ΔΑΝΤΕΛΕΣ







Στις Βρυξέλλες και τη Μπριζ βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εργαστήρια δαντέλας και ταπισερί στον κόσμο. Προϊόντα κατά κανόνα χειροποίητα.



ΚΙΝΑ: ΣΕΤ ΤΣΑΓΙΟΥ







Μαζί με τη φίνα ζωγραφισμένη πορσελάνη πάρτε και φακελάκια τσαγιού: πράσινο, μαύρο, αρωματικό κ.ά.


ΓΑΛΛΙΑ: ΜΑΚΑΡΟΝ






Τα υπέροχα γλυκά που βρίσκει κανείς παντού στη χώρα, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται στο Παρίσι στο κατάστημα του διάσημου Pierre Hermé.



ΕΛΛΑΔΑ: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ






Εδώ παράγεται το καλύτερο στον κόσμο. Και το καλύτερο όλων θεωρείται το κρητικό.



ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΠΑΠΡΙΚΑ






Η τοπική πάπρικα ξεχωρίζει επειδή είναι πιο γλυκιά από τις άλλες και επειδή δίνει την ξεχωριστή γεύση στο γκούλας, το εθνικό ουγγρικό φαγητό.




ΙΤΑΛΙΑ: ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣΚΑ





Πολλοί τις βρίσκουν κλισέ, αλλά οι χειροποίητες είναι πραγματικά αριστουργήματα τέχνης και τεχνικής. Τα φημισμένα εργαστήρια χρησιμοποιούν απαράλλαχτο τον τρόπο κατασκευής εδώ και 800 χρόνια.









Διαβάστε τη συνέχεια της λίστα στο forunegreece


 
Top