Χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον Γιούνκερ. Η σκανδαλοθηρική Sun, έψαξε το παρελθόν του πατέρα του, ενώ ο Κάμερον προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογή του στη θέση του επικεφαλής της Κομισιόν





Την ώρα που οι Βρετανοί αντιστέκονται στην ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τον υποψήφιο του Λαϊκού κόμματος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η σκανδαλοθηρική εφημερίδα "The Sun" με αποκλειστικό δημοσίευμά της, αποκαλύπτει ότι η οικογένεια του έχει σχέσεις με τους Ναζί.





Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Λουξεμβούργο, Daniel Sanderson, αναφέρεται πως "ο πατέρας του 59χρονου πολιτικού πολέμησε για τον Χίτλερ στον β' Παγκόσμιο Πόλεμο".



Ο αρθρογράφος υποστηρίζει επίσης ότι και ο πεθερός του πολιτικού ήταν υποστηρικτής του φύρερ.



Ο πατέρας του Γιούνκερ εργαζόταν στη χαλυβουργία και αναγκάστηκε να ενταχθεί στο γερμανικό στρατό και να πολεμήσει στη Ρωσία από το 1941. Παράλληλα ο πεθερός του Louis Mathias Frising, ήταν καθηγητής στο Λουξεμβούργο, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα το 1940.



Αυτός, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προσφέρθηκε να γίνει ο επικεφαλής της γερμανικής προπαγάνδας, ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιβολή ενός νόμου ο οποίος περιόριζε κατά πολύ τα δικαιώματα των Εβραίων.



Έπειτα από το Ολοκαύτωμα, ο Frising, ο οποίος πέθανε το 2004, έχασε την άδεια διδασκαλίας του.



Πηγή: thesun

 
Top