Έντονες αντιδράσεις από επιχειρηματίες της Μυκόνου προκάλεσε το «λουκέτο» σε εννέα μαγαζιά του νησιού με τους ίδιους να απειλούν ότι θα κάνουν απεργία. Oι ιδιοκτήτες των νυχτεριών μαγαζιών της Μυκόνου «άστραψαν και βρόντηξαν» κατά την διάρκεια έκτακτης συνάντησης στο δημαρχείο της Μυκόνου λόγω του «λουκέτου» που θα μπει την Τρίτη σε εννέα νυχτερινά μαγαζιά.



Τα συγκεκριμένα μαγαζιά καταγγέλθηκαν για υπέρβαση ωραρίου, τόσο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, όσο και τη νύχτα, όταν κανονικά θα πρέπει να κλείνουν στις 3 τα ξημερώματα -αν και την ώρα εκείνη είναι γεμάτα από κόσμο, εν μέσω τουριστικής σεζόν.



Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους να κάνουν απεργία 10 μέρες και έτσι όλα τα καταστήματα της Μυκόνου θα είναι κλειστά. Όπως σημείωσαν, οι συνάδελφοι τους καταστρέφονται, αφού χάνουν τα πάντα και μάλιστα στην αρχή της τουριστικής περιόδου και σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα παντού -ιδιαίτερα, όπως σημειώθηκε μεταξύ άλλων, σε επιχειρηματίες ενός νησιού, το οποίο λειτουργεί κατ' εξοχήν την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι καταστηματάρχες μέσω του προέδρου τους Ιωάννη Θεοχάρη αποφάσισαν να αντιδράσουν για να βρουν επιτέλους το δίκιο τους, όπως λένε, χαρακτηρίζοντας ως τεράστια αδικία αυτό που γίνεται σε επίπεδο νομοθεσίας και το οποίο είναι για εκείνους καταστροφικό. Αναφέρουν ότι με την τροπολογία δίνεται το δικαίωμα να μπαίνει «λουκέτο» στα μαγαζιά και να σφραγίζονται με συνέπειες δραματικές, όχι μόνο για τους επιχειρηματίες, αλλά κα για τις οικογένειες των ατόμων που εργάζονται σε αυτές.





http://i-secret.blogspot.com/
 
Top