Ένα νέο αλλά απόλυτα αρνητικό ρεκόρ έσπασε η πόλη του Σάο Πάολο, όπου στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ ποδοσφαίρου καθώς καταγράφηκαν στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας 344 χιλιόμετρα μποτιλιαρισμένων αυτοκινήτων.
Το θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας της σάμπα την Παρασκευή, το απόγευμα, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία που διαχειρίζεται την κυκλοφορία στο Σάο Πάολο.
Η μεγαλούπολη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία φημιζόταν ήδη για τη χαοτική κυκλοφορία στους δρόμους της, ταλαιπωρείται εδώ και πολλές ημέρες από μια απεργία των οδηγών λεωφορείων.
Την 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη των οδηγών λεωφορείων του Σάο Πάολο ακολούθησε την Πέμπτη και για δύο ημέρες εκείνη των συναδέλφων τους στο ίδιο μέσο συγκοινωνίας στα προάστια της μεγαλούπολης. Στόχος των απεργών είναι να επιτύχουν μισθολογικές αυξήσεις ύψους 10%.
Καθώς πλησιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο, με το κόστος της διοργάνωσης να υπολογίζεται σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια οι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις όλο και πυκνώνουν στη Βραζιλία.
 
Top