Του Δημήτρη Καραγιώργου – IATRONET
Απερίγραπτες εικόνες ασθενών, οι οποίοι περιμένουν στοιβαγμένοι μέχρι να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο για εξετάσεις, καταγράφονται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός’.
Σύμφωνα με τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου, “…οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία, για να βρουν τις απαιτούμενες ειδικότητες (Αττικό -Σισμανόγλειο – Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός – Ιπποκράτειο – Ευαγγελισμός).
Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν.
Ρουλέτα παίζεται αυτή τη φορά η διάγνωση και αντιμετώπιση από τους γιατρούς.
“Ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά, αλήθεια(;) αναρωτιούνται οι γιατροί, για να σημειώσουν:
"Πρέπει να καταλήξει ασθενής μέσα στο ασθενοφόρο καθ” οδόν για αξονική για να αποδοθούν";
Αξονικοί
Σύμφωνα με την πενταμελή επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου (ΕΙΝΑΠ), το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους – έναν πεπαλαιωμένο που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί και θέλει αντικατάσταση και έναν πιο σύγχρονο 16 τομών, που από την περασμένη Παρασκευή σταμάτησε να λειτουργεί.
Με μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς και το προσωπικό και κίνδυνο για τους ασθενείς στη γενική εφημερία της Παρασκευής, οι αξονικές έγιναν στο “Γ. Γεννηματάς’.
Οι γιατροί εκφράζουν τα εξής ερωτήματα:
Πού είναι ο αξονικός που μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ θα ερχόταν εδώ και μήνες στα επείγοντα;
Γιατί προγραμματίζουν να λειτουργήσουν ιδιωτικό αξονικό μέσα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και με βάση την εμπειρία του παλιού αξονικού που ανήκε πάλι σε ιδιώτη θα χρεώνεται το ασφαλιστικό ταμείο για να θησαυρίζει ο προμηθευτής;
Στα τόσα χρόνια με τον ένα αξονικό να δουλεύει, υπολόγισε το υπουργείο Υγείας πόσες αξονικές έγιναν στον ιδιωτικό τομέα, επειδή δεν τις προλαβαίνει ο “Ευαγγελισμός’;
Όταν οι επιθεωρητές Υγείας έκαναν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο, μήπως αλήθεια κατέγραψαν έστω και την παραμικρή έλλειψη σε εξοπλισμό και προσωπικό; Ή μήπως ευαισθητοποιήθηκαν για την ταλαιπωρία των αρρώστων;