Η Ομοσπονδία αυτιστικών καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για κατάχρηση κονδυλίων

Σε καταγγελία που προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στην επιτροπή για θέματα αναπήρων της Βουλής προχώρησε ο πρόεδροςτης Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος, Γιάννης Σταυρόπουλος, αναφέροντας ότι 35 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για αυτιστικά παιδιά, «χρησιμοποιήθηκαν» για την προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε ότι «το ελληνικό κράτος έπρεπε να κάνει εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους που έχουν σπουδάσει κάτι σχετικά με τον αυτισμό, ώστε να συνδράμουν τα άτομα με αυτιστικά προβλήματα. Αντ’ αυτού πήρε 35 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και έκανε προεκλογικούς διορισμούς ημετέρων».
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη της πρώην υφυπουργού Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε έπειτα από δική της προσπάθεια, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Σταυρόπουλου.
Ο τελευταίος πάντως επέμεινε στις καταγγελίες του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τα χρήματα δόθηκαν σε ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα από αυτισμό. Χρησιμοποίησαν τα παιδιά ως πειραματόζωα, αυτή είναι η αλήθεια».
Πηγή: protothema.gr
 
Top