Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στους φετινούς ομίλους (2012-2013) του Champions League με ψηλά το κεφάλι, σημειώνοντας τρεις νίκες και μαζεύοντας 9 βαθμούς, καθώς για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. 
Παρά το γεγονός αυτό όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης και θα συνεχίσει στο Europa League. 
Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Ροζίτσκι στο πρώτο ημίχρονο (38'), αλλά στην επανάληψη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. 
Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μανιάτη (64'), γκολ το οποίο τους "ξύπνησε", ενώ στο 73' ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (έχοντας μπει μόλις ως αλλαγή) πραγματοποίησε ένα αριστοτεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους. 
 Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3 και τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Ντιακιτέ, αριστερά ο Τοροσίδης, με τους Μανωλά - Κοντρέρας να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Φέισα, έχοντας μπροστά δεξιά του τον Μανιάτη και αντίστοιχα αριστερά τον Γκρέκο. Ο Μασάντο αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν στην αριστερή, με τον Τζεμπούρ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην κορυφή της επίθεσης των ερυθρολεύκων. 
 Ο Αρσέν Βενγκέρ από την πλευρά του προτίμησε την διάταξη 4-2-3-1, παρατάσσοντας στην ενδεκάδα των "κανονιέρηδων" τους Στσέζνι, Βερμάελεν, Σκιλασί, Τζένκινσον, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Κοκελέν, Μιντ, Ζερβινιό και Σαμάκ.
πηγη
 
Top