Άρχισαν τα όργανα και στον Κορυδαλλό. Κύμα ανεξαρτητοποιήσεων από την Δημοτική Αρχή Κασιμάτη η οποία όπως φαίνεται διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες για ένα καλύτερα αύριο στη περιοχή του Κορυδαλλού.

Με μια 3σέλιδη δήλωση οι Βιδάλης Γιώργος, Γκόγκος Γεώργιος, Θανόπουλος Αλέξιος, Μελάς Ιωάννης, Συρίγου Άννα καταλογίζοντας στον Δήμαρχο Κασσιμάτη βαριές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Κορυδαλλού αλλά και τις ευθύνες της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου.

Στην δήλωση-ανεξαρτητοποίησή τους κατηγορούν τον Δήμαρχο για φαινόμενα "ευτελισμού και καταπάτησης των αρχών που στο παρελθόν τους ένωσαν"!!!
Επίσης κατηγορούν τον Δήμαρχο για "έλλειψη προγραμματισμού", για "αλόγιστες σπατάλες" με αιτία την διόγκωση του χρέους του Δήμου, για "διαπιστωμένη ανικανότητα διαχείρισης και άσκησης πολιτικής".
 Ακόμα εξαπολύουν βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του Δημάρχου όπως "ετσιθελισμός" και "ανικανότητα του επιτελείου της εξουσίας"...

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται νέος συνδυασμός από αυτή την ομάδα που ανεξαρτηοποιήθηκαν...

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης των 5 στελεχών της Διοίκησης:

"Κύριε Πρόεδρε

Με την επιστολή μας επιθυμούμε να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση αποχώρησής μας από το Συνδυασμό "Πολίτες για τον Κορυδαλλό". Η απόφασή μας υπήρξε προϊόν μακρού, έντονου και πολυεπίπεδου προβληματισμού όπου πρυτάνευσε τελικά η πολιτική λογική και το συμφέρον της πόλης μας. Θεωρούμε ότι ως αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών έχουμε υποχρέωση να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές της διαφάνειας, του διαλόγου και της προάσπισης του κοινωνικού συμφέροντος. Δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου, φτάσαμε στην κοινή και εμφανή διαπίστωση ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου με εκφραστή τον Δήμαρχο Σταύρο Κασσιμάτη έχει προ πολλού απεμπολήσει αυτές τις αρχές. Η αξιοπιστία, οι συλλογικές διαδικασίες, ο διάλογος, η διαφάνεια και η αξιοκρατία υποκαταστάθηκαν από την αφερεγγυότητα, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία.


Κύριε Πρόεδρε,

Στα φαινόμενα ευτελισμού και καταπάτησης των αρχών που στο παρελθόν μας ένωσαν και έδιναν ιδιαίτερη δύναμη και αξιοπιστία στην παράταξή μας, ήρθε να διαμορφωθεί και προστεθεί σταδιακά, ένα σύνολο άστοχων αποφάσεων τακτικού αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα που οδήγησαν το Δήμο μας στην οικονομική καταστροφή και την υπερχρέωση. Η έλλειψη προγραμματισμού, οι αλόγιστες σπατάλες σε αμφιβόλου αξίας δραστηριότητες, ο υπερσυγκεντρωτισμός στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η ακύρωση και η αναγκαστική απομάκρυνση αρκετών ικανών στελεχών και φίλων του συνδυασμού και η διαπιστωμένη ανικανότητα διαχείρισης και άσκησης πολιτικής, έφεραν το Δήμο από τη χαμηλή πτήση που δυστυχώς επέβαλε η οικονομική κρίση σε συνθήκες πρόσκρουσης στο τραχύ έδαφος της διάλυσης και της χρεωκοπίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα δημοσιεύματα του τύπου των ημερών διατηρούν σταθερά το Δήμο μας στην επικαιρότητα λόγω του τεράστιου χρέους του.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν είναι  δυνατό να αναφερθούν σε μια συνοπτική επιστολή οι ευθύνες του σημερινού Δημάρχου είναι βαρύτατες. Εκατοντάδες και επί πολλούς μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, μαινόμενοι και απελπισμένοι προμηθευτές, ασύλληπτα χρέη προς τους δημοσίους οργανισμούς και σωρεία δικαστικών αποφάσεων συνθέτουν ένα εκρηκτικό και καταστροφικό μείγμα καταδεικνύοντας ότι το μέλλον της  πόλης και των κατοίκων είναι το λιγότερο ζοφερό.
Η προχειρότητα, ο ετσιθελισμός και η ανικανότητα του "επιτελείου εξουσίας" δημιούργησαν πρωτόγνωρες για το Δήμο μας αρνητικές καταστάσεις. Η ηχηρή σιωπή της πλειοψηφίας συναδέλφων και φίλων της παράταξής μας αποτελεί το καλύτερο πειστήριο για την ορθότητα των παραπάνω τραγικών διαπιστώσεων και φέρνει τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Κύριε Πρόεδρε

Αδυνατούμε πλέον να δεχτούμε έστω και δια της ανοχής ή και αποχής μας αυτή την κατάσταση.
Αδυνατούμε να συμμετέχουμε άμεσα ή έμμεσα σε μια Διοίκηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του Δ¨ημου ως φτωχούς συγγενείς και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης τους αφήνει απλήρωτους στο έλεος της δικής της αλόγιστης πολιτικής.
Αδυνατούμε να συνοδοιπορήσουμε με μια διοίκηση που έχει επιλέξει τον διαδρομισμό και τον πολιτικό εκβιασμό ως όπλο απέναντι στα φαντάσματα και τους εφιάλτες που ορθώνονται μπροστά της.
Αδυνατούμε να καθαγιάσουμε τις πρακτικές του πολιτικού ακροβατισμού και των προσωπικών συμμαχιών στο όνομα της διασφάλισης της εξουσίας με κάθε μέσο και έναντι οποιουδήποτε κόστους.
Αδυνατούμε να αντικρίσουμε κατάματα τους συμπολίτες μας που πικραμένοι αλλά και αγανακτισμένοι μας ζητούν να πάρουμε πρωτοβουλίες για να απεγκλωβιστεί  ο Δήμος από τη μέγγενη της υπερχρέωσης, του πολιτικού ερασιτεχνισμού και των "προσωπικών πολιτικών".
Αδυνατούμε τελικά, να ακολουθήσουμε τα οπισθοδρομικά βήματα της Διοίκησης του Δήμου ως προς το κοινωνικό, ανθρώπινο και προοδευτικό του χαρακτήρα.

Σε συνθήκες ενορχηστρωμένης οικονομικής καταπίεσης και αφανισμού για ένα πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας γενικά, οι εκπρόσωποι του λαού και ιδιαίτερα οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης οφείλουν να μπαίνουν μπροστά αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος.
Αυτό ακριβώς κάνουμε με την απόφαση ανεξαρτητοποίησης μας. Παραμένουμε μάχιμοι και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου μας. Τιμούμε την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους καλούμε σε μια κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του Δήμου μας.
Αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας.

Με εκτίμηση οι δημοτικοί σύμβουλοι:

ΒΙΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ

ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΓΟΥ ΑΝΝΑ

Κύριε Πρόεδρε σας παρακαλούμε η Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης μας να αναγνωσθεί στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου."  

http://keratsini-drapetswnanews.blogspot.gr
 
Top