Είχα την υποψία από καιρό. Στην αρχή είπα "είναι τυχαίο γεγονός". Η επανάληψή του όμως με βάζει σε σκέψεις. Πώς είναι δυνατόν η Τρόικα, το ΔΝΤ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους να λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις ή να εμφανίζονται στην Ελλάδα όποτε ο Ελληνικός λαός έχει κάποια επέτειο, που σχετίζεται με την πολυτάραχη πολιτική ζωή του τόπου μας και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία; Για παράδειγμα:

25η Μαρτίου 1821: Επέτειος της δημοκρατικής εθνικοαπελευθερωτικής Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία ήταν και η τελευταία Επανάσταση στην Ευρώπη που υποκινήθηκε εμπνευσμένη από το πνεύμα της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789.
25η Μαρτίου 2010: Απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή οικονομικής  βοήθειας στην Ελλάδα, όταν χρειαστεί. Κήρυξη της... αντεπανάστασης!

21η Απριλίου 1967: Αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στην Ελλάδα, Χούντα. Η Ελλάδα στο γύψο.
21 Απριλίου 2010: Άφιξη των εκπρόσωπων του Δ.Ν.Τ στην χώρα μας.
23 Απριλίου 2010: Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει, από το Καστελόριζο, την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., (Τρόικα). Η Ελλάδα στο γύψο.

28η Οκτωβρίου 1940: Έναρξη του αμυντικού πολέμου της Ελλάδας ενάντια στη φασιστική Ιταλία. Είσοδος της χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
25 Οκτωβρίου 2010: Διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού που απειλεί με πρόωρες εκλογές εάν οι πολίτες καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

17η Νοεμβρίου 1973: Επέτειος της αντιχουντικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
16 Νοεμβρίου 2010: Η Τρόικα έρχεται στην Αθήνα με νέα πακέτα μέτρων και απειλές.

6η Δεκεμβρίου 2008: Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, έναρξη της εξέγερσης του Δεκέμβρη.
7 Δεκεμβρίου 2010: Ομιλία Ντομινίκ Στρος Καν, επικεφαλής ΔΝΤ, στη Βουλή των Ελλήνων.

Κάπως έτσι πάνε οι ημερομηνίες και τις είχα καιρό στο μυαλό μου. Αποφάσισα να μοιραστώ δημοσίως τις σκέψεις μου και εάν κάποιος θέλει να προσθέσει κάτι, καλοδεχούμενο! (Απ' ό,τι πρόσεξα πάντως, οι "συμπτώσεις" δεν πέρασαν απαρατήρητες από blogger, δημοσιογράφους και σκιτσογράφους).

Στέφανος Μυτιληναίος
 
Top