Η Ελευθεροτυπία, νέο απόκτημα της Alter Ego που μεγαλώνει και απλώνεται, ετοιμάζεται για την επάνοδο –τη δεύτερη στη διαδρομή ενός τίτλου που έγραψε ιστορία στον Τύπο, που άλλαξε το ύφος του, που άνοιξε ορίζοντες στην ενημέρωση και ελευθέρωσε τη φωνή της. Είναι ένας τίτλος από τους πολύ μεγάλους της ελληνικής δημοσιογραφίας και αυτός που προκάλεσε αναταράξεις όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1975.
Σείστηκε το εκδοτικό σύμπαν τότε. Τρόμαξε και η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, τα Νέα, που έχασαν από την πρωτοεμφανιζόμενη ακόμα και μεγάλα δημοσιογραφικά μεγέθη, όπως ήταν το όνομα-σύμβολο της πρώτης τους σελίδας: ο Δημήτρης Ψαθάς. Ο άνθρωπος που όταν για κάποιο λόγο απουσίαζε με το πρωτοσέλιδο χρονογράφημά του η κυκλοφορία της εφημερίδας έχανε χιλιάδες φύλλα.

Η σπουδαία Ελευθεροτυπία επανέρχεται –καλώς να έρθει! Αλλά να είναι όπως πρέπει. Δύσκολο να επαναλάβει τον εαυτό της τής περιόδου Αλέκου Φιλιππόπουλου και, κυρίως, Σεραφείμ Φυντανίδη. Δεν τον επανέλαβε ούτε στον προηγούμενη επανέκδοσή της. Αλλά τουλάχιστον τώρα να μην μεταλλαχθεί. Να μη γίνει όπως τα νέα Νέα που απέχουν πολύ από τα παλιά Νέα. Και τα οποία παραμένουν μεν μια καλή εφημερίδα δημοσιογραφικά, αλλά άλλαξαν τη γραμμή τους, τις ιδέες τους και εν τέλει το γονιδίωμά τους.

Περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναπιάσουμε στα χέρια μας την Ελευθεροτυπία –που τρέχει, λένε οι πληροφορίες, να προλάβει τις ευρωεκλογές. Μεγαλύτερη σημασία έχει να προλάβει το κύρος της που βρίσκεται πολύ μπροστά.

- από το Harddog
 
Top