Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, με 8 στους 10 πολίτες μιλούν για απόπειρα συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών.

Ειδικότερα στο ερώτημα «ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, θεωρείται ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή δεν υπάρχουν και και γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης» το 77% απάντησε ότι γίνεται απόπειρα συγκάλυψης, έναντι του 11% που απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Μάλιστα, βάσει του τηλεοπτικού σταθμού, από τους 8 στους 10 σχεδόν πολίτες που λένε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, 6 στους 10 είναι ψηφοφόροι της ΝΔ 

Δημοσκόπηση Alco

Δημοσκόπηση – “βαρύ κατηγορώ” της κοινής γνώμης!

Ανησυχητική και η εικόνα για την Δικαιοσύνη, αναφορικά με τον χειρισμό για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, με 7 στους 10 να πιστεύουν ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση.

Ειδικότερα το 38% απάντησε καθόλου στο ερώτημα «εμπιστεύεστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου τη δικαιοσύνη σε σχέση με την απόδοση ποινικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».  Το 29% απάντησε λίγο, 22% αρκετά, 5% πολύ και ποσοστό 6% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alco

Στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έχουν γίνει όσα πρέπει για να μην ξαναεπαναληφθεί» το 77% απάντησε «όχι», έναντι του 9% που είπε «ναι». Ένα ποσοστό του 14% που είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση Alco

Κόλαφος και ο δείκτης ικανοποίησης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να χάνει δύο μονάδες τον μήνα, αφού στο ερώτημα «είστε πολύ αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», αφού το 46% δήλωσε τον Μάρτιο ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι, το 29% «λίγο», το 23%«πολύ/αρκετά» και ένα ποσοστό 2% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση Alco

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ καταγράφει  27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3% βρίσκεται στο 10,5%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 17,8%.

Δημοσκόπηση Alco

Πηγή: avgi.gr

 
Top