Ioannis Baltzois
Παρακολουθώ τις εξελίξεις με το απίστευτο θέμα της εισβολής των κροατών νεοναζί χούλιγκανς της Ντιναμό Κιέβου, που διέσχισαν την μισή Ελλάδα και ενώ είχαμε ενημερωθεί, παρουσιάστηκε μια απίστευτη και μη αναμενόμενη αδράνεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Της επίθεσης στο Στάδιο της ΆΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια και τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου 29 ετών, του Μιχάλη. Η προσωπική μου άποψη, χωρίς να ξέρω περισσότερα από αυτά που όλοι μας διαβάζουμε είναι ότι αδυνατώ να πιστεύσω ότι ήταν μια στιγμή ανικανότητας 2-3 στελεχών της ΕΛΑΣ. Εκτιμώ ότι δόθηκε λάθος εντολή, από λάθος εκτίμηση από την ανώτατη πολιτική και αστυνομική ηγεσία. Και τούτο, διότι φορώντας επί τέσσερις δεκαετίες την Στολή στον Στρατό Ξηράς, εκτιμώ ότι αποκλείεται να μην είχαν ενημερωθεί τα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Ιεραρχίας. Θα μάθουμε περισσότερα , όσο εξελίσσεται η υπόθεση. 
Εκείνο όμως που θέλω να επισημάνω είναι η αναβίωση και η επώαση εντός ορισμένων ποδοσφαιρικών συλλόγων, χωρών που είχαν ιδιαίτερες σχέσεις με το Ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας κατά τον Β'ΠΠ. Τόσο η Κροατία, όσο και η Ουκρανία ήταν από τις χώρες που όχι απλώς δεν πολέμησαν τους Γερμανούς, όχι μόνο συνεργάστηκαν, αλλά πολέμησαν φορώντας την ναζιστική στολή τους συμμάχους. Φυσικά όχι όλος ο λαός των χωρών αυτών, όπως για παράδειγμα στην Ουκρανία, που πολλοί Ουκρανοί πολέμησαν με τον Κόκκινο Στρατό.
 Στην Κροατία, ο Άντε Πάβελιτς ήταν αρχηγός των Ουστάσι, που πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών, ήταν οι προδότες που κυβέρνησαν και είναι υπεύθυνοι για την γενοκτονία-εξόντωση στο στρατόπεδο Γιασένοβατς 1,5 εκατομμυρίων Σέρβων, καθώς και Εβραίων και Ρομά. Κατ΄ άλλους ο συνολικός αριθμός των θανάτων ήταν 800.000 χιλιάδες. Το ίδιο και στην Ουκρανία με τον εθνικιστή ναζί, τον Στεπάν Μπαντέρα, που οι Μονάδες του πολέμησαν με τα Γερμανικά Ες-Ες. Φαίνεται ότι το αυγό του φιδιού του νεοναζισμού έσπασε πάλι στις δύο αυτές χώρες και εμφιλοχωρεί σε ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως η Διναμό Ζάγκρεμπ και Διναμό Κιέβου. 
Απόδειξη; Οι αναρτήσεις στα ΜΚΔ πολλών οπαδών της Διναμό Κιέβου για συμπαράσταση των φυλακισμένων πλέον οπαδών της Διναμό Ζάγκρεμπ και μάλιστα με "ευγενικό" τρόπο, γράφοντας την συμπαράστασή των σε βλήματα όλμου, όπως στις φωτό. Και καλά και οι οπαδοί. Είδαμε όμως και τον πρόεδρο της Κροατίας, στην ουσία να παίρνει το μέρος αυτών των μπουμπουκιών -δολοφόνων οπαδών της Διναμό και ανερυθρίαστα να παρεμβαίνει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να απειλεί ότι θα δημιουργηθεί βεντέτα αν φυλακιστούν. Να τον χαίρονται οι φίλοι κροάτες τον πρόεδρό τους. 
Όσο για τους ουκρανούς οπαδούς ας σκεφθούν τι έχει κάνει η Ελλάδα για την πατρίδα τους. 
Τελευταίο και μεγάλη μου απορία: Πως είναι δυνατόν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο επιβίωσης της χώρας των, το ποδόσφαιρο να διεξάγεται κανονικά και άλλοι να παίζουν μπάλα και να απολαμβάνουν ταξίδια στην Ευρώπη και άλλοι συνομήλικοι συμπατριώτες τους να σκοτώνονται στα χαρακώματα στην ανατολική Ουκρανία; Προσωπικά αδυνατώ να το αντιληφθώ.
 
Top