Τα προηγούμενα χρόνια στο υπουργείο Υγείας υπήρχαν μέχρι 3 στελέχη στην κορυφή της πυραμίδας, υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός.
Το νέο σχήμα, όμως, περιλαμβάνει 4 στελέχη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους και τον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να διαμορφωθεί τουλάχιστον ακόμη ένας χώρος για να στεγαστεί ο ένας υφυπουργός και συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος φαίνεται να είναι ο πιο αδικημένος από τη διανομή γραφείων της πολιτικής ηγεσίας, καθώς το νέο γραφείο του δεν διαθέτει αυτόνομη τουαλέτα.
Ωστόσο, το κονδύλι για την ανακατασκευή ενός ακόμα γραφείου για μέλος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, είναι πολύ υψηλό, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι πρόκειται απλώς για μία τουαλέτα και όχι για ένα ολοκληρωμένο μπάνιο με μπανιέρα κ.λπ. Το κόστος είναι εξαιρετικά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι με 15.000 ευρώ μπορεί να γίνει η πλήρης ανακαίνιση ενός διαμερίσματος μεσαίου μεγέθους, με μπάνιο, κουζίνα, πόρτες και αλουμίνια.
Τι αναφέρει η ανάρτηση στη «Διαύγεια» για την τουαλέτα του υφυπουργού Υγείας
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»:
«Την έγκριση της δαπάνης και τη δέσμευση του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Υγείας οικ. έτους 2023, Φορέα 1015, Ειδικού Φορέα 501, Λογαριασμός 2420301001, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δαπάνη που θα προκύψει από την εκτέλεση εργασιών για τη δημιουργία νέου WC στο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, σύμφωνα και με τα ανωτέρω (8) και (9)».
Πάντως μετά το σούσουρο, από το υπουργείο Υγείας έλεγαν ότι από λάθος δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση για έγκριση και δέσμευση του ποσού των 15.000 ευρώ και ότι είχε όντως ζητηθεί προσφορά για τη δημιουργία WC στο γραφείο του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους, όμως όταν είδε το ύψος του ποσού, την απέρριψε...