γαστρεντερολόγος ΠειραιάςΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ  Dr ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΡΑΚΑΚΑΤΣΑΝΗ ΠΟΥ  ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ασθενής 64 ετών με ενοχλήσεις στομάχου υπεβλήθη σε τυχαίο ενδοσκοπικό έλεγχο  παχέος εντέρου ,στην Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά του – Σταύρος Καρακατσάνης όπου ανερεύθηκε πολυποειδές έπαρμα 2 εκατοστών στο ορθό.

Η ιατρική ομάδα της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ υπό την καθοδήγηση του Dr. Σταύρου Καρακατσάνη προχώρησε σε ενδοσκοπική αφαίρεση με χρήση βρόγχου πολυπεκτομής. Είχε προηγηθεί υποβλεννογόνια έγχυση BluedeMethylene.

Η εκτομή απαίτησε την τοποθέτηση 5 μεταλλικών αιμοστατικών clips για τη σύγκληση του ελλείματος.

Σύμφωνα με την ιστολογική έκθεση (βιοψία) το μόρφωμα ήταν άμισχο αδένωμα του βλεννογόνου με υψηλόβαθμη επιθηλιακή δυσπλασία, το οποίο μετέπιπτε σε ενδοβλεννογονικό αδενοκαρκίνωμα σε επιφανειακή θέση και σε μήκος 3 χιλιοστών.

Η εξαίρεση της αλλοίωσης ήταν ολική και ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται τυχερός καθώς η παρουσία της βλάβης ήταν εστιακή με μεμονωμένους σχηματισμούς σε επιπολής μοίρες, δηλαδή σημειακή νέκρωση με υψηλό αποπτωτικό δείκτη και απουσία επέκτασης/διήθησης στην βλεννογόνια μυϊκή στοιβάδα.

Η παρούσα περίπτωση αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της σημασίας της έγκαιρης και τακτικής πρόληψης που μπορεί να αποκλείσει σοβαρότερες επιπλοκές για την υγεία μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη των ασθενών μας στον επικεφαλής της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, Dr Σταύρο Καρακατσάνη και την ομάδα του.

Συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κακοήθεια ορθού

Κακοήθεια ορθούΚακοήθεια ορθού

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Γαστρεντερολόγος Πειραιάς, Dr Καρακατσάνης Σταύρος. Γαστροσκόπηση, Κολονοσκόπηση, Ενδοσκοπική Αφαίρεση Πολυπόδων

 
Top