Στο τριήμερο των εκλογών ο Ολυμπιακός θα… ψηφίσει για το Ευρωπαϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν όλα, έπνιξαν τη Φενέρ που δε μπορούσε να πλησιάσει το καλάθι (84-72) και πάνε ξανά στο Final 4, αυτή τη φορά ως φαβορί!

Ο Ολυμπιακός ύστερα από μια σειρά - θρίλερ με τη Φενέρμπαχτσε πήρε αυτό που κυνηγούσε και άξιζε άλλη τη σεζόν: το εισιτήριο για το Final Four του... Κάουνας. Η καλοστημένη ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που παρουσίασε τρομερή διάρκεια και συνέπεια τερματίζοντας στην 1η θέση της regular season, «λύγισε» την «μαχητική» Φενέρμπαχτσε στο Game 5 του ΣΕΦ και θα διεκδικήσει στο 12ο Final Four της ιστορίας το 4ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. Στον ημιτελικό οι Πειραιώτες θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το 5ο ματς της σειράς είχε κοινά στοιχεία με τα προηγούμενα, αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του ένα διψήφιο προβάδισμα, που δημιούργησε στο τέλος της 2ης περιόδου με την... υπογραφή του Κώστα Σλούκα. Παράλληλα, οι Πειραιώτες έκαναν εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ, έπαιξαν αποτελεσματικότατη άμυνα, ενώ επιτέθηκαν αποφασιστικά προς το αντίπαλο καλάθι για να βρουν σκορ σε σημαντικές στιγμές του αγώνα. Αντιθέτως, οι Τούρκοι μέτρησαν κακά ποσοστά πίσω από τα 6,75μ. (με εξαίρεση τον Μάρκο Γκούντουριτς), είδαν πρωταγωνιστές τους να μην... τραβούν και δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη. 

Ο ηγέτης Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που έκρινε το πιο κρίσιμο ματς της φετινής πορείας του Ολυμπιακού μέχρι τον ημιτελικό του Κάουνας. Ο Έλληνας πλέι μέικερ ήταν φανταστικός και... κάλυψε και την άστοχη βραδιά των υπόλοιπων γκαρντ των γηπεδούχων. Σε 29' στο παρκέ ο Σλούκας έβαλε 22 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές) και μοίρασε 6 βολές, για να πάρει από το... χέρι την ομάδα του. 

Επιπλέον, σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο αρχηγός, Κώστας Παπανικολάου, που είχε double - double (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Διψήφιοι οι Σάσα Βεζένκοφ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) - Σακίλ ΜακΚίσικ (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ), σημαντική δουλειά ο Μουσταφά Φαλ (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ)...

 
Top