Η τραγωδία της Δευτέρας στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος δεν συγκίνησε την ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο. Από το σύνολο των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν την Τρίτη μόνο τέσσερις έκριναν ότι άξιζε για προβολή στην πρώτη σελίδα ο θάνατος, από εγκληματικές χρόνιες παραλείψεις, ενός εργάτη και ο τραυματισμός άλλων δύο. 

Είναι ο... Ριζοσπάστης, η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών και η On Time. Μάλιστα, από τις δύο πρώτες θα περίμενες κανείς μεγαλύτερο χώρο στο πρωτοσέλιδό τους για το γεγονός, αλλά προτίμησαν τα βασικά τους θέματα να είναι πολιτικά, κομματικά, χωρίς να λένε κάτι καινούργιο.

Ο Ριζοσπάστης, που είναι πάντα ο πιο ευαίσθητος σε στα εργατικά ατυχήματα-εγκλήματα, είχε την πιο δυνατή πρωτοσέλιδη προβολή του θέματος, αλλά και πάλι θα μπορούσε να ξεφύγει την καθημερινή πεπατημένη και να έκανε την τραγωδία βασικό τίτλο, στον οποίο σχεδόν καθημερινά επαναλαμβάνει το «δυνατό ΚΚΕ». Ενδεικτικά αναφέρουμε πιο κάτω τους βασικούς πρωτοσέλιδους τίτλους του, ή υπέρτιτλους, τις τελευταίες 15 ημέρες:

• 16 Μαρτίου: «Να κάνει ο λαός την έκπληξη με ένα ισχυρό ΚΚΕ».
• 17 Μαρτίου: «Με την καρδιά και το μυαλό για ΚΚΕ πιο ισχυρό» (υπέρτιτλος).
• 18 Μαρτίου: «Ζωντανεύουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ!»
• 19 Μαρτίου: «Στη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για να είναι το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!»
• 20 Μαρτίου: «ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!» (με μεγάλα γράμματα).
• 23 Μαρτίου: «Όλοι στη μάχη! ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ».
• 25 Μαρτίου: «Εμπρός για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό – Να κάνουν το βήμα και όσοι δεν το έκαναν στις προηγούμενες εκλογές».
• 26 Μαΐου: «Μοναδικός αντίπαλος στα μνημόνια διαρκείας ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ».
• 27 Μαρτίου: «Δυνατό ΚΚΕ για τα δύσκολα της  ‘‘επόμενης μέρας’’».
• 30 Μαρτίου: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό λαό καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη».

Δηλαδή από τις 12 εκδόσεις που είχε ο Ριζοσπάστης μετά από τις 16 Μαΐου, μόνο δύο δεν ανέφεραν στο βασικό θέμα τις λέξεις «δυνατό (ή ισχυρό) ΚΚΕ». 

Ο πληρέστερος

Πάντως, ο Ριζοσπάστης στο δυστύχημα του Περάματος αφιέρωσε δύο «γεμάτες» εσωτερικές σελίδες (10-11) με πολλά θέματα, εκ των οποίων τρία γενικότερα εργατικά και όχι μόνο για την τραγωδία της Δευτέρας. Ακόμα υπήρχε αναφορά για τα πρόσφατα ατυχήματα που είχαν συμβεί από τις 15 Δεκεμβρίου στη Ζώνη, αλλά τα οποία δεν είχαν προκαλέσει την ανησυχία που έπρεπε για να μη φτάσουμε στην τραγική εξέλιξη της Δευτέρας. 

Η Αυγή αφιέρωσε μία σελίδα (τη 10η με μεγάλη φωτογραφία), συν μία στήλη από την αντικρινή της (την 11η), και στο σύνολο του κειμένου που δημοσίευσε για το θέμα, το 1/3 περίπου ήταν η ανακοίνωση του Σύριζα...

harddog-sport.blogspot.com
 
Top