ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα σήμερα με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Στην απεργία συμμετέχει τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Για ένα 24ωρο δεν θα λειτουργεί τίποτα, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική κινούνται συγκεκριμένες ώρες, ώστε να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των... προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, που πραγματοποιούν συνδικάτα και εργατικά κέντρα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.


Κρατώντας πανό με συνθήματα οι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει ειρηνικά στα Προπύλαια και κατευθύνεται προς τη Βουλή, ενώ άλλα συνδικάτα βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Σύνταγμα. 

Η ΑΔΕΔΥ έδωσε ραντεβού στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιεί την ίδια ώρα απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος και το ΠΑΜΕ, πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς όπως επίσης και φοιτητές μαζί με εκπαιδευτικούς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.
 
Top