Σαλαμίνα 

Δράσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτη να σαρώνει όποιο ψήγμα δημόσιας υποδομής και δημόσιου-κοινού αγαθού έχει καταφέρει να σωθεί. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της έχει θέσει το νερό, ένα κοινωνικό αγαθό, που είναι απαραίτητο για τη ζωή κι όχι εμπόρευμα για τους λίγους. 

Με το νομοσχέδιο που καταθέτει στη βουλή η Νέα Δημοκρατία  επιδιώκει να δημιουργήσει «αγορά» για την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης, ενώ θεσμοθετεί την Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτές οι ρυθμίσεις θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, με σοβαρή επιβάρυνση των πολιτών, των αγροτών και των επιχειρήσεων.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που πλήττει την κοινωνία μας, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, σε δράσεις για να διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού. Ειδικότερα, παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στα Γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο του Πειραιά και στο ΜΕΤΡΟ στο Δημοτικό Θέατρο, στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στη Νίκαια και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ της Νίκαιας, στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο στο Κερατσίνι. Η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το νερό είναι επιβεβλημένη.

Κερατσίνι 


Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από την Νέα Δημοκρατία, η οποία μάλιστα καταστρατηγεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητούν την επιστροφή της διαχείρισης του νερού υπό άμεσο δημόσιο έλεγχο. Υποβαθμίζουν τον χαρακτήρα του πόσιμου νερού ως κοινωνικού αγαθού και το μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα.


Πειραιάς 

Νίκαια 


Κεντρική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής, την ενέργεια, την τροφή, το νερό, την υγεία και τελικά το περιβάλλον. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διασφαλίσει πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.

 
Top