Ο  Διευθυντής της Ενδοσκοπικής Μονάδας Πειραιά και διακεκριμένος Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Dr Σταύρος Καρακατσάνης μας εξηγεί τα οφέλη της πολυποδεκτόμης με την κολονοσκόπηση

Οι ευμεγέθεις πολύποδες του παχέος εντέρου μπορούν να αφαιρεθούν με εξαιρετικά αποτελέσματα από εξειδικευμένο επεμβατικό ενδοσκόπο με τη μέθοδο EMR (Ενδοσκοπική Βλεννογονεκτομή) κατά την Κολονοσκόπηση. Με αυτή τη μέθοδο αποφεύγεται η παραπομπή του ασθενή σε χειρουργική αφαίρεση-κολεκτομή, με όποιες επιπλοκές όπως η πιθανή τοποθέτηση μόνιμης κολοστομίας (σακουλάκι, που επιφέρει αλλαγή στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής). Επίσης ο ασθενής δεν χρειάζεται παραμονή και ενδονοσοκομειακή παρακολούθηση.

Περιστατικό της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : 

Σε ασθενή ηλικίας 79 ετών ανευρέθηκε κατά την κολονοσκόπηση διακλαδομένος πολύποδας στην ορθοσιγμοειδική καμπή μεγέθους 8 εκ., ο οποίος αφαιρέθηκε τμηματικά με βρόγχο πολυποδεκτομής και με απόλυτη επιτυχία από τον Dr. Στ. Καρακατσάνη. Ο ασθενής μας απέφυγε τις ενδεχόμενες απορρέουσες επιδράσεις κάποιου νοσοκομειακού χειρουργείου.

Δείτε φωτο από την επέμβαση:





ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δρ. ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ-ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ

Καραϊσκού 118, 1ος όροφος , ΤΚ 18535, Πειραιάς

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 4297142, Κινητό: 6984608420

Email: stavroskara@hotmail.gr

Facebook: Ενδοσκοπική Μονάδα Πειραιά Σταύρος Καρακατσάνης

 
Top