Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την προδιαγραφόμενη αποτυχία του θεσμού του «προσωπικού γιατρού», εξαιτίας της δραματικής έλλειψης γιατρών στη Σαλαμίνα, αλλά και στους άλλους Δήμους Β΄ Πειραιά: Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Περάματος.

Νίκαια,   21-9- 2022

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ ΠειραιάΓιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα  14 Βουλευτές και Βουλεύτριες  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις στο πρόβλημα έλλειψης γιατρών που συμμετέχουν στο θεσμό του «οικογενειακού γιατρού» στους πολυπληθείς Δήμους της Β΄ Πειραιά και ιδιαίτερα στη Σαλαμίνα που δεν υπάρχουν στελεχωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει με Ερωτήσεις και Αναφορές μας στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που μας μετέφεραν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, μόνο ΠΕΝΤΕ γιατροί έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα του «προσωπικού γιατρού», όταν σύμφωνα με την αναλογία 1 γιατρός ανά 2.000 κατοίκους απαιτούνται τουλάχιστον 40 για την πλήρη κάλυψη των 80.000 κατοίκων του νησιού. Ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και στους άλλους Δήμους της Β΄ Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και Περάματος, όπου οι ελλείψεις των γιατρών ξεπερνούν τους 100.

Είναι φανερό ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον «προσωπικό γιατρό», χωρίς κίνητρα για τους γιατρούς και κυρίως χωρίς την αναγκαία διαβούλευση με τους Ιατρικούς Συλλόγους, οδηγείται σε πλήρη αποτυχία. Παράλληλα οι πολίτες απειλούνται με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις κατά 10% από την 1η Οκτωβρίου και 20% από το νέο χρόνο στη φαρμακευτική και στην υγειονομική τους περίθαλψη.

 
Top