Σε απόγνωση γιατροί και κάτοικοι του νησιού.....


Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης, την απόφαση των γιατρών του 1ου Κέντρου Υγείας της Σαλαμίνας να μην πραγματοποιούν εφημερίες στη μοναδική δομή υγείας 24ωρης λειτουργίας του νησιού μας.

 Νίκαια, 27 Σεπτεμβρίου  2022

 

Αναφορά προς  τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για το κατά πόσο αληθεύει και τι πρόκειται να πράξει σχετικά με το δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλο, «Χωρίς εφημερίες μένει από σήμερα το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας», σύμφωνα με το οποίο από σήμερα 27-9-2022 πρόκειται να σταματήσουν οι εφημερίες των γιατρών του 1ου Κέντρου Υγείας της Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το ιατρικό προσωπικό, αποφάσισε να διακόψει τις εφημερίες, διότι λόγω των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς αναγκάζονται να υπερβαίνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό το ανώτατο μηνιαίο όριο των εφτά (7) εφημεριών, με αποτέλεσμα πέραν αυτών να μένουν απλήρωτοι, ξέχωρα από την επαγγελματική τους εξουθένωση. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των γιατρών και του λοιπού προσωπικού για προσλήψεις ή έστω ενίσχυση με μεταφορά προσωπικού από άλλες δομές, η κατάσταση στη μοναδική δομή υγείας αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών είναι τραγική. Σημειώνεται ότι στους γιατρούς οφείλονται ακόμα οι κανονικές άδειες που αδυνατούν να πάρουν από το 2019, αμέτρητα ρεπό, ενώ διεκδικούν οφειλές ακόμα και από το 2015 για απλήρωτες εφημερίες.

Τέλος, οι πληροφορίες ότι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια χρησιμοποιεί ήδη μεθόδους αυταρχικής διοίκησης, δίνοντας εντολή, «εντέλλεσθε», στους γιατρούς να εφημερεύσουν πέρα από τα προβλεπόμενα όρια και κυρίως πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι το λιγότερο απαράδεκτες κι αφορούν στην πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου Υγείας και στην κυβέρνηση συνολικά.​

 
Top