Τέλος η συνταγογράφηση από ιδιώτες γιατρούς για εκατομμύρια ανασφάλιστους - Τους στέλνουν στα νοσοκομεία …!!!

"Κρυμμένη" μέσα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου υγείας με τίτλο «Σύσταση και Οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας» πέρασε και θα εφαρμοστεί από  από την 1η Ιανουαρίου 2022 μια επαίσχυντη τροπολογία.

Τι σημαίνει στην πράξη η εφαρμογή της ...

Ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια.

Η κατάργηση εμποδίζει την φαρμακευτική κάλυψη τους.

Στέλνοντάς τους στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία, στην κορύφωση της πανδημίας είναι απολύτως σαφές ότι οι περισσότεροι θα αποφύγουν να πάνε ή δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

«Σε καιρό πανδημίας η χώρα είναι βυθισμένη στο κόκκινο, που στα περισσότερα νοσοκομεία δεν γίνονται ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο και συστήνεται η αποφυγή του νοσοκομείου για μη οξέα περιστατικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, τροποποιεί τον σωτήριο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ελεύθερη πρόσβαση των περίπου 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δομές, στα φάρμακα και τη συνταγογράφηση και από ιδιώτες γιατρούς φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων που γίνονταν μέχρι τώρα.

Ο πολίτης που είχε χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης την ασφαλιστική του ικανότητα, μπορούσε να απευθυνθεί στα νοσοκομεία, στα εξωτερικά ιατρεία και σε ιδιώτες γιατρούς για να συνταγογραφήσει φάρμακα και εξετάσεις. Τα μεν φάρμακα τα προμηθεύονταν από τα φαρμακεία της γειτονιάς ενώ τις εργαστηριακές εξετάσεις τις έκανε στο νοσοκομείο.

Τώρα με την τροπολογία αυτή ο ανασφάλιστος πολίτης, θα πρέπει να απευθύνεται ΜΟΝΟ στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ με ΡΑΝΤΕΒΟΥ για να γράψει τα φάρμακα και τις εξετάσεις. Αυτό σημαίνει τεράστιο εμπόδιο των ανασφάλιστων πολιτών στα φάρμακα και στις εξετάσεις, γιατί η πανδημία έχει δυσκολέψει την λειτουργία και την προσβασιμότητα των νοσοκομείων, δεν γίνονται ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, δεν έχει όλες τις ειδικότητες, π.χ ρευματολόγους, πνευμονολόγους, ενδοκρινολόγους, δερματολόγους κ.α.

Πως θα συνταγογραφήσουν φάρμακα τέτοιας ειδικότητας οι ανασφάλιστοι, ακόμη και πριν τη πανδημία τα ραντεβού γίνονταν μετά από μήνες.

Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί αυτή η τροπολογία που θίγει εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες. Και να εφαρμοσθεί πλήρως ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πραγματικά ήταν σωτήριος για τη κοινωνία.

Ας φανταστούμε πανδημία χωρίς να έχουν υγειονομική κάλυψη 2,5 εκατομμύρια πολίτες» …

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας-Στάση Ζωής
 
Top