Η Thermo Fisher Scientific Inc. συμφώνησε να εξαγοράσει την PPD Inc., εταιρεία παροχής κλινικών και ερευνητικών υπηρεσιών σε φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές βιομηχανίες, έναντι τιμήματος 17,4 δισ. δολαρίων, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες υγείας έχει εκτιναχθεί εν μέσω πανδημίας.


Η Thermo Fisher θα πληρώσει 47,50 δολάρια για κάθε μετοχή της PPD, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, και θα αναλάβει περίπου 3,5 δισ. δολάρια καθαρού χρέους. Η τιμή αντιπροσωπεύει premium περίπου 24% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της PPD την Τρίτη, πριν από τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Εταιρείες όπως η PPD που προσφέρουν κλινικές ερευνητικές υπηρεσίες, ή CROs, βοηθούν στη διεξαγωγή των μελετών που απαιτούνται για τα πειραματικά φάρμακα προτού αυτά κυκλοφορήσουν στην αγορά και αποτελούν κρίσιμο κρίκο της ουσιαστικά αόρατης υποδομής.

Η Thermo Fisher έχει εξελιχθεί σε σημαντικός παίκτης του κλάδου υγείας εν μέσω πανδημίας, ως κορυφαίος παραγωγός διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού και προμηθειών.

Η συμφωνία με την PPD επιτρέπει στην εταιρεία να παρέχει μια ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών στους πελάτες της.
"Η απόκτηση της PPD είναι αποτελεί φυσική επέκταση για τη Thermo Fisher", δήλωσε ο Marc Casper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thermo Fisher, σε ανακοίνωσή του.

Η μετοχή της Thermo Fisher σημειώνουν άνοδο της τάξης του 3% στο ταμπλό του NYSE, στα 492,24 δολάρια, ενώ ο τίτλος της PPD καταγράφει "άλμα" άνω του 7% στα 46,12 δολάρια στον Nasdaq. 
 
Top