Αποσφραγίστηκαν σήμερα οι φάκελοι υποβολής ενδιαφέροντος για το project της Πολιτείας Καινοτομίας που πρόκειται να δημιουργηθεί στο πρώην εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ και οι 4 «μνηστήρες» που διεκδικούν το έργο είναι ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ο όμιλος Ελλάκτωρ μέσω της θυγατρικής του Άκτωρ, ο όμιλος της Intracom και η Dimand.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, έχει σκοπό τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα. Το μέχρι πρότινος εγκαταλελειμμένο κτιριακό συγκρότημα της βιομηχανίας ΧΡΩΠΕΙ, αγγίζει σε εμβαδόν τα 17.900 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στη θέση του θα αναπτυχθεί ένας φυσικός χώρος καινοτομίας.

Μετά την αξιολόγηση, τα σχήματα που θα προκριθούν, θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους και στις αρχές του 2022 αναμένεται να έχει αναδειχτεί ο ανάδοχος.

Να σημειωθεί ότι το έργο θα υλοποιηθεί ως Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Από τον διαγωνισμό θα προκύψει ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ), ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή και τη λειτουργία της Πολιτείας Καινοτομίας για τουλάχιστον 30 χρόνια (προβλέπεται και 15ετή παράταση). 
 
Top