Ειδικό σχέδιο για την ασφάλεια του Δημήτρη Λιγνάδη εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα είχε ως αποτέλεσμα οι αρμόδιοι παράγοντες να μεριμνήσουν, προκειμένου να μην υπάρξουν δυσάρεστες «εκπλήξεις» κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, πρωταρχικός στόχος της διοίκησης των φυλακών Τρίπολης είναι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο σκηνοθέτης να στραφεί κατά του εαυτού του, υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης. Πρόκειται για μέριμνα που λαμβάνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Στο παρελθόν άνθρωποι που μπαίνουν για πρώτη φορά στη φυλακή -και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες- έχουν κάνει απόπειρες αυτοτραυματισμού.
Για το λόγο αυτό ο Δημήτρης Λιγνάδης θα βρίσκεται υπό 24ωρη επιτήρηση από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο σκηνοθέτης έφτασε σήμερα Παρασκευή στις φυλακές της Τρίπολης και το πρώτο πράγμα που έκανε είναι τεστ κορονοιού. Ακολούθως οδηγήθηκε σε ειδικό «κελί καραντίνας», όπου μπαίνουν οι νεοαφιχθέντες στο σωφρονιστικό κατάστημα, βάσει του πρωτοκόλλου για τον Covid-19. Στο κελί αυτό θα παραμείνει για εφτά ημέρες (εφόσον το τεστ που θα του γίνει την 7η ημέρα βγει αρνητικό). Μαζί του στο «κελί καραντίνας» βρίσκονται δύο ακόμα κρατούμενοι. Το κελί θα επιτηρείται επί 24ωρου βάσης από υπαλλήλους των φυλακών.

Όταν περάσουν οι εφτά ημέρες, ο Λιγνάδης θα οδηγηθεί στο κανονικό του κελί, όπου θα παραμείνει για όσο διάστημα διαρκέσει η κράτησή του στις φυλακές Τρίπολης. Στο μόνιμο κελί του θα βρίσκεται μαζί με ακόμα δύο έως τέσσερις κρατουμένους (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο αριθμός).

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η πιθανότητα να δεχτεί επίθεση από συγκρατουμένους του είναι εξαιρετικά μικρή, βάσει της «χαρτογράφησης» που έχει γίνει. 
Ο Λιγνάδης θα προαυλίζεται κανονικά μαζί με συγκρατουμένους του, μετά την καραντίνα των εφτά ημερών. Οι συγκρατούμενοι του είναι άτομα που έχουν φυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, βιασμοί, σεξουαλική κακοποίηση).

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «η φυλακή της Τρίπολης δεν επελέγη τυχαία. Είναι μία φυλακή όπου ο σκηνοθέτης μπορεί να κρατηθεί με ασφάλεια. Η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα φυσικά μας απασχόλησε, καθώς επηρεάζει τόσο τη ψυχολογία του κρατουμένου, όσο και τη ψυχολογία των συγκρατουμένων του. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να δεχτεί επίθεση εντός της φυλακής και δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στην αποτροπή τυχόν αυτοτραυματισμού».

Πηγή
 
Top