Το Μάγο Χουντίνι φαίνεται ότι προσέλαβε ο Περιφερειάρχης της ... καρδιάς μας ο Γιώργος ο Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής...

Ο Μάγος δεν έχασε καθόλου χρόνο και ξεκίνησε να κάνει μαγικά...

Το πρώτο από αυτά ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, διότι κατάφερε με μαεστρικές κινήσεις να εξαφανίσει το φωσφογύψο από την έκταση των Λιπασμάτων...

Στις 23/6/2001 η εφημερίδα ΝΕΑ ανέφερε τα εξής:

"Τρόμαξε χθες τους κατοίκους της Δραπετσώνας η είδηση για την ποσότητα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκε σε παλιά μηχανήματα, σωλήνες και μέταλλα, από το παλιό Εργοστάσιο Παραγωγής Λιπασμάτων, που λειτουργούσε στην περιοχή για περίπου 100 χρόνια και έκλεισε το 1999. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ενημερώθηκε σχετικά πριν από δύο εβδομάδες, όταν τα μέταλλα αυτά, φορτωμένα σε φορτηγά, έφτασαν στις πύλες μιας από τις χαλυβουργίες που τα αξιοποιούν. Οι υπερευαίσθητοι ανιχνευτές εκεί εντόπισαν τη ραδιενέργεια και αμέσως εκλήθησαν επιστήμονες της επιτροπής για να εντοπίσουν με ακρίβεια το ραδιενεργό υλικό, την πηγή και το ύψος των συγκεντρώσεων."

Ουδέποτε μέχρι σήμερα διαψεύστηκε από οποιονδήποτε η ακρίβεια του δημοσιεύματος αυτού. 

Με την με αριθμό 184/3-11-2006 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αποφάσισε κατά λέξει τα εξής:

"Η περιοχή στην παρούσα κατάστασή της θεωρείται ελεύθερη από άποψη ραδιενέργειας. Ο ιδιοκτήτης της περιοχής θα πρέπει να ενημερώσει εκ των προτέρων την ΕΕΑΕ για κάθε αλλαγή χρήσης της περιοχής. Η ΕΕΑΕ λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική χρήση της περιοχής θα κάνει τις κατάλληλες υποδείξεις και τους απαραίτητους ελέγχους με σκοπό τη διαχείριση υλικών με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια ή μεμονωμένων ρυπασμένων αντικειμένων που τυχόν θα εντοπισθούν»

Στις 2/12/2008 οι μετέπειτα Υπουργοί και τότε βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνη κατέθεσαν ερώτηση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: 

«Τα κτίρια κατεδαφίστηκαν κατά το 2003. Το προϊόν των κατεδαφίσεων ετάφη επί τόπου. Πιθανόν μαζί του ετάφη και μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού όπως και υποπροϊόντα ή απόβλητα της παραγωγής των επιμέρους μονάδων.»

Τον Ιούνιο 2009 ο εκ των ερωτώντων βουλευτών Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Re-Port (σελ.2) επιβεβαίωσε πλήρως ότι η απορρύπανση, που φέρεται να ολοκληρώθηκε το έτος 2006, σε καμία περίπτωση δεν έκλεισε το ζήτημα της τοξικής και ραδιενεργής μόλυνσης του εδάφους στην περιοχή του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων, αφού ανέφερε κατά λέξει τα εξής:

«Τέλος, τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα έχει προκύψει μετά την ενίσχυση της βασιμότητας των υπονοιών που είχαμε ότι το έδαφος των Λιπασμάτων είναι μολυσμένο με τοξικά και πιθανώς ραδιενεργά κατάλοιπα και δεν έχει καθαριστεί.»

Το έτος 2019 το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής με την  με αριθμό 133/2019 απόφασή του αποφάσισε, κατόπιν εισήγησης του τότε αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, την απαλλοτρίωσή της έκτασης των Λιπασμάτων, επικαλούμενο μεταξύ άλλων και την ανάγκη «ΣΤ) Εξυγίανση[ς] του εδάφους / υπεδάφους από τα παραπροϊόντα που εναποτίθεντο κατά την περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου και τα οποία σήμερα εξακολουθούν να ρυπαίνουν την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία των κατοίκων». 

Ωστόσο, το έτος 2020 ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας Αττικής Χ. Φλώρος υπογράφει ότι ... δεν διαθέτει στοιχεία για εναποθέσεις αποβλήτων φωσφογύψου στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων. 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο μάγος Χουντίνι έκανε καλή δουλειά...η μήπως ο μάγος ... Γαβρίλης έκανε ακόμα καλύτερη;;;;;

Επειδή το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια, μη χάσετε την Τετάρτη 2/12/2020 ολόκληρη τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος για την υπόθεση αυτή, η οποία αποκτά σαφώς οσμή μεγάλου σκανδάλου...

ΠΗΓΗ


 
Top