Προφανώς για τους ολιγάρχες, οι γειτονιές της Β’ Πειραιά δεν αξίζουν κάτι καλύτερο από τα σκουπίδια του κυρίου Μώραλη. Έτσι και πάλι, χωρίς καμία διαβούλευση, σε εποχή πανδημίας, νομοθετούν σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, θεωρώντας τους πρόδηλα πολίτες Β΄ κατηγορίας.» Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας ΚΟ ΜεΡΑ25

«Η Β’ Πειραιά, η Δυτική Αθήνα, η Δυτική Αττική είναι «Τρίτος Κόσμος» στο μυαλό της κυβέρνησης, όπου όλα επιτρέπονται. Αυτό μας το επαναλαμβάνουνε ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία. Υποχρέωσή μας είναι να τους το καταρρίπτουμε ξανά και ξανά. Το δικαίωμα στην αναπνοή, είναι αυτονόητο, αδιαπραγμάτευτο και είναι αδιανόητο Oil One, ΣΜΑ και οτιδήποτε άλλο, να το θέτει σε αμφισβήτηση.» Κρίτων Αρσένης, βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜεΡΑ25

Με άλλη μία πολυσέλιδη τροπολογία-εξπρές η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιράζει Χριστουγεννιάτικα δώρα στην εγχώρια ολιγαρχία, νομοθετώντας την «προσωρινή» χωροθέτηση Σημείων Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.). Μεταξύ των εγκεκριμένων σημείων δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνο στο Σχιστό, το οποίο μπορεί χωροταξικά να μην ανήκει στο δήμο Πειραιά, αλλά αφού ιδιοκτησιακά τουλάχιστον του ανήκει, εύλογα ο κύριος Χατζηδάκης τον παραχωρεί στον δήμαρχο Πειραιά για να αποθέσει τα σκουπίδια του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των βουλευτών:

Φωτεινή Μπακαδήμα: «Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από την πρώτη απόπειρα της Κυβέρνησης να καλοπιάσει τον δήμαρχο Πειραιά, δωρίζοντάς του ένα Σ.Μ.Α., σε απόσταση, μάλιστα, μόλις 1 χλμ από υφιστάμενο σημείο. Κατόπιν έντονης αντίδρασης του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας το θέμα πάγωσε αλλά, όπως βλέπουμε, δεν ακυρώθηκε. Ποιος ο λόγος άραγε αυτής της έκτακτης νομοθέτησης; Προφανώς για τους ολιγάρχες, οι γειτονιές της Β’ Πειραιά δεν αξίζουν κάτι καλύτερο από τα σκουπίδια του κυρίου Μώραλη. Έτσι και πάλι, χωρίς καμία διαβούλευση, σε εποχή πανδημίας, νομοθετούν σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, θεωρώντας τους πρόδηλα πολίτες β΄ κατηγορίας, μην πω και «τρωκτικά» όπως πρόσφατα αποκάλεσε στέλεχος της ΝΔ συνανθρώπους μας. Ειδικά τώρα, που το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από το δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των πολιτών για την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους, η Κυβέρνηση επιλέγει να δώσει ακόμα ένα χαστούκι στο λαό της περιοχής, που το μόνο που ονειρεύεται είναι να ζει, αναπνέοντας καθαρό αέρα. Δεν συνιστά βέβαια έκπληξη, καθώς μιλάμε για μια Κυβέρνηση που εκστατικά ενημερώνεται πως ο κόσμος συντηρείται και βγάζει το μήνα του με ένα μισθό και δεν έχει βίλες στο Μπάντεν-Μπάντεν. Ως βουλευτής Β’ Πειραιά θα βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου και θα διεκδικώ το αυτονόητο που ούτε καν τώρα, που χάνονται τόσοι συνάνθρωποί μας λόγω κορονοϊού, δεν κάνει ο Πρωθυπουργός: θα βάζω πάντοτε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τις αγορές.»

Κρίτων Αρσένης: «Ο ΣΜΑ στο Σχιστό είναι παράνομος. Παραβιάζει την Ευρωπαϊκή οδηγία για τα απόβλητα. Παραβιάζει ακόμη και τον σκανδαλώδη σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα Απορρίμματα. Όταν συμπιέζεις τα σκουπίδια δεν μπορείς να κάνεις ούτε καν τη μηχανική ανακύκλωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Σχιστό και στη Φυλή. Δεν επιτρέπεται δε να τα κάψεις έτσι ανεπεξέργαστα όπως εγκληματικά σχεδιάζει η κυβέρνηση στο Σχιστό και στη Φυλή. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, δημιουργώντας μια τεράστια οικονομική αιμορραγία σε Δήμους και Δημότες. Η Β’ Πειραιά, η Δυτική Αθήνα, η Δυτική Αττική είναι «Τρίτος Κόσμος» στο μυαλό της κυβέρνησης, όπου όλα επιτρέπονται. Αυτό μας το επαναλαμβάνουνε ξανά και ξανά με κάθε ευκαιρία. Υποχρέωσή μας είναι να τους το καταρρίπτουμε ξανά και ξανά. Το δικαίωμα στην αναπνοή, είναι αυτονόητο, αδιαπραγμάτευτο και είναι αδιανόητο Oil One, ΣΜΑ και οτιδήποτε άλλο, να το θέτει σε αμφισβήτηση.»


 
Top