Τα τυπικά φέρεται να απομένουν για την ανακοίνωση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα –της πρώτης επίσημης μετά το 2016, καθώς στο μεσοδιάστημα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφθεί χωρίς καμία επισημότητα  το Αγιον Ορος.


 Θα έχει προηγηθεί η άφιξη στην Αθήνα του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεγκέι Λαβρόφ, στις 26 Οκτωβρίου, την ώρα που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και η ρωσική πρεσβεία επιχειρούν με διαδοχικές αναρτήσεις στα social media να προετοιμάσουν καταλλήλως το έδαφος.

Η επίσκεψη Πούτιν αναμένεται να ανακοινωθεί στις 26 Οκτωβρίου από τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Λίγες μέρες πριν, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επεσήμανε με μήνυμά στης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι, αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Μετά την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα για το «κυρίαρχο δικαίωμα» της Ελλάδας, το ρωσικό ΥΠΕΞ επέλεξε να θυμίσει (ανήμερα της 193ης επετείου της) την ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου τον Οκτώβρη του 1927, με την καταβύθιση του οθωμανικού μεσογειακού στόλου από τις Μεγάλες Δυνάμεις της Συνθήκης του Λονδίνου (Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία), που άνοιξε τον δρόμο για την ανακήρυξη της ελληνικής ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους. 

 
Top