Είμαστε σίγουροι πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα δικαιώνει μόνον τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και όλους όσοι αγωνίζονται για μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.

Συμπληρώνονται φέτος 7 χρόνια από τότε που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από  μέλη της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός αυτό, που  συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας αλλά και  το πανελλήνιο, κατέδειξε για άλλη μια φορά στην ιστορία την αθλιότητα και τον σκοταδισμό του φασισμού. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, μιας ιστορικής δίκης, της πρώτης  μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης στη μεταπολεμική Ευρώπη.

Χωρίς την πρόθεση να υπεισέλθουμε στο ποινικό μέρος της υπόθεσης ούτε να προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, θεωρούμε ότι είναι δημοκρατικό και παιδαγωγικό μας καθήκον να δηλώσουμε, μαζί με την προσήλωσή  μας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ανθρώπου, την αντίθεσή μας απέναντι στον φασισμό.

Αντιλαμβανόμενοι την παιδευτική αξία της απόφασης, πιστεύουμε ότι η ετυμηγορία των δικαστών θα είναι αντάξια της ιστορικής τους ευθύνης και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα πως η μισαλλοδοξία, η ρατσιστική και ναζιστική βία δεν μένουν ατιμώρητες στη χώρα που αποτελεί "το λίκνο της Δημοκρατίας".

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της γενέτειρας του Παύλου, της πόλης των μεταναστών και των προσφύγων αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκβαση αυτής της πολύκροτης δίκης, ελπίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα σταθεί επάξια δίπλα στον Επιτάφιο του Περικλή, στον μεγαλειώδη αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στον κατακτητή, τον αντιδικτατορικό αγώνα και το Πολυτεχνείο.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε σίγουροι πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα δικαιώνει μόνον τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και όλους όσοι αγωνίζονται για μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.

Κερατσίνι, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων

 1ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

2ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(πλειοψηφία)

3ου ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 
Top