Κατερίνα Σαραντάκου
Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ: Οι 3 φάσεις που βγήκε νοκ-άουτ το Kemal Reis.
Διεθνείς διαστάσεις δείχνει να παίρνει το συμβάν της «επακούμπησης» της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS. Η ικανότητα του κυβερνήτη αντιπλοίαρχου Σαλιάρη να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα και να καταφέρει να βγάλει νοκ άουτ την προκλητική τουρκική φρεγάτα, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης ακόμα και στους διπλωμάτες...

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που έφθασαν στο Armyvoice.gr το συμβάν διαδραματίστηκε σε τρεις φάσεις.

Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ: Οι 3 φάσεις που έβγαλαν νοκ-άουτ το Kemal Reis, το οποίο προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο αλλά το πλήρωσε ακριβά.
Όπως βλέπετε στο σχετικό infographic, η τουρκική φρεγάτα KEMAL REIS η οποία απεικονίζεται με κόκκινο, κινήθηκε εναντίον της ελληνικής φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, (με μπλε χρώμα) όπως φαίνεται στο πρώτο κουτάκι. Η πορεία των δυο πλοίων φαίνεται από τα βελάκια.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής φρεγάτας έκανε ανάποδα και άφησε την τουρκική να περάσει. Η φρετάτα KEMAL REIS άφησε εκτεθειμένη την δεξιά της πλευρά.

Τότε ο κυβερνήτης της ελληνικής διέταξε πρόσω και «επακούμπησε» την πλώρη της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στην δεξιά μάσκα του KEMAL REIS. Είναι προφανές ότι η πρόθεσή του ήταν να αντιμετωπίση την πρόκληση και όχι να προκαλέσει σύγκρουση των δυο πλοίων, κάτι που θα ήταν μάλλον αρκετά εύκολο όπως μας περιγράφουν τα γεγονότα.

Βέβαια, δεδομένων των υλικών κατασκευής, η παλαιότητα του ελληνικού πλοίου λειτούργησε καταλυτικά κι έτσι προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο τουρκικό, το οποίο θα χρειαστεί αρκετό καιρό επισκευές.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ πάντως, δεν έχει υποστεί ζημίες όπως άλλωστε φαίνεται και από σχετική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.
 
Top