Τα «ειλικρινή συλλυπητήρια και την βαθιά θλίψη στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες», εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 για τα θύματα της Εύβοιας. Επίσης τονίζει την συμπαράστασή του στους υπόλοιπους πολίτες «που ήρθαν αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη και την απόγνωση μπροστά στην καταστροφή, χάνοντας παράλληλα τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους».
Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει επίσης την δυσφορία του γιατί «δυστυχώς η Πολιτεία στο χρονικό αυτό της προαναγγελθείσας καταστροφής έδειξε το χειρότερο "πρόσωπο" της και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη την παντελή δυσχέρειά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που υποτίθεται πως υπηρετεί». Προσθέτει ότι στην καταστροφική πολιτική της συρρίκνωσης της οικονομίας και των εισοδημάτων τώρα προστίθεται και αυτή η τραγική καταστροφή με κόστος πρωτίστως ανθρώπινες ζωές! Φτάνει πια!
Το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα δεν ήταν απλά κοινώς γνωστό «αλλά μια διαχρονική και γνωστή τοις πάσι κατάσταση η οποία εντοπίζεται στην υπερχείλιση των δύο ποταμών της ευρύτερης περιοχής, στα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα και στην άναρχη δόμηση. Μέσα στον χειμώνα, και τα δυο ποτάμια είχαν προειδοποιήσει για αυτό που θα συμβεί!». Καταλήγοντας , το ΜέΡΑ 25 ζητά «να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι καθώς δεν σκοπεύουμε να θρηνήσουμε και αλλά θύματα της εγκληματικής τους αμέλειας, ολιγωρίας και εγκατάλειψης της ευβοϊκής κοινωνίας και των πολιτών της».
 
Top