Στην αρχή της τοποθέτησής του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σημείωσε: "Νομοθετείτε πρόχειρα και αυτό φαίνεται από τον ρυθμό με τον οποίο φέρνετε τα ν/σ τις τελευταίες ημέρες". Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις χορηγίες του Ιδρύματος Νιάρχος στην Υγεία. "Το Ίδρυμα Νιάρχος είναι αρωγός στο Υπουργείο Υγείας. Αυτό το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα από μόνο του; Χρειάζεστε υποστηλώματα για να λειτουργήσετε; Μην το λέτε λοιπόν Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλάξτε του όνομα. Κάντε το Εθνικό Σύστημα Ιδρύματος Νιάρχος. Αυτό το αγκάλιασμα με το Νιάρχος, αυτήν τη διαπλοκή, δεν την καταλαβαίνω. Όταν επισκέφθηκα εγώ το Νιάρχος είδα μέσα όλο «παιδιά» της ΝΔ. Όταν το κράτος αναθέτει την δημόσια υγεία σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι το ίδιο. Και στην περίπτωση αυτή, αν δεν μπορείτε δηλαδή, κλείστε το το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αναθέστε το στην ιδιωτική πρωτοβουλία", είπε και συνέχισε:
"Ο Έλληνας των 400 ευρώ δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Δεν μπορεί ούτε να πληρώσει ούτε και να παρέμβει. Εγώ τουλάχιστον έχω την εντιμότητα να λέω ότι πληρώνω και πηγαίνω σε ιδιωτικό νοσοκομείο εάν χρειαστεί. Έχετε εγκληματίσει με την δημόσια υγεία γιατί εξυπηρετείτε συντεχνίες. Εξ ημών, εδώ στη Βουλή, οι περισσότεροι είναι γιατροί και δικηγόροι. Σκεφτείτε λοιπόν τι συντεχνίες εξυπηρετούνται. Ο μέγας Πλάτων είχε πει ότι σε μια πολιτεία, όπου στην άσκηση εξουσίας υπάρχουν πολλοί δικηγόροι και γιατροί, υπάρχει σήψη. Δυστυχώς η Βουλή δεν είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και ζήτησε την δωρεάν παροχή μασκών στους ανέργους. "Για έναν άνεργο το να αγοράζει μάσκες κοστίζει 150 ευρώ το μήνα. Γιατί δεν τις δίνετε δωρεάν; Αποφασίστε τι θα κάνετε. Κανονικά σε ένα παιδί κάτω των 10 ετών απαγορεύεται η χρήση μάσκας. Πώς το επιβάλλετε εσείς; Είναι δυνατόν να φορούν τη μάσκα μικρά παιδιά στο σχολείο επί 6-7 ώρες; Και την ίδια ώρα που επιβάλλετε την χρήση της μάσκας ανοίγετε την κρουαζιέρα. Είστε μεταξύ σφύρας και άκμονος και κάνετε συνεχώς αντιφατικές ανακοινώσεις. Να υπενθυμίσω στον υπουργό Υγείας και στον κ. Χαρδαλιά, που καθώς βλέπω ετοιμάζονται να κλείσουν πάλι τις εκκλησίες εν όψει του 15Αύγουστου, ότι από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου υπάρχει μία μουσουλμανική προσευχή. Σας λέω να μην το κάνετε. Να μην κάνετε ότι κάνατε και το Πάσχα, που κλείσατε τις εκκλησίες και αφήσατε ανοιχτά τα τζαμιά. Είστε πολύ αυστηροί με τους Έλληνες και δεν είστε με ανθρώπους άλλων δογμάτων, θρησκειών κλπ. Γιατί δεν είστε και με αυτούς αυστηροί; Εδώ μιλάμε για τη δημόσια υγεία".
"Καλέστε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ας μαζευτούμε όλοι να κάνουμε προτάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, γιατί δεν έχετε πρόγραμμα και αυτό φαίνεται. Ούτε προεκλογικά είχατε πρόγραμμα. Αλλά αν έχουμε οι υπόλοιποι κάτι να προτείνουμε, να το κάνουμε για να σας βοηθήσουμε. Και δεν μιλώ για συνάντηση πολιτικών αρχηγών, αλλά για συνάντηση εμπειρογνωμόνων. Κάντε το γιατί από τον Οκτώβριο θα σας δέρνουν! Μία πανδημία δεν αντιμετωπίζεται από μία κυβέρνηση" σημείωσε ο κ. Βελόπουλος σχετικά με την οικονομία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων δανείων: "Σας λέγαμε να κάνετε μια bad bank, που την έκαναν οι Αμερικανοί στη δεκαετία του '40 και πέτυχε το εγχείρημα. Δεν το κάνατε. Και τώρα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για προστασία της α' κατοικίας, που είχε συμφωνήσει με την τρόϊκα για τους πλειστηριασμούς. Και σήμερα, αφού κι εσείς είστε υπέρ των πλειστηριασμών έρχεστε και ψηφίζετε νόμο για την προστασία της α' κατοικίας. Με το Νιάρχος υπογράψατε σύμβαση και του δίνετε ό,τι και όσα ζητήσει, αλλά προχωράτε σε κούρεμα 60% στα αναδρομικά των συνταξιούχων. Δεν τους τα δίνετε, αν και τα δικαιούνται και οι συνταξιούχοι και οι ένστολοι. Είστε απατεώνες, γιατί όχι μόνο δεν δίνετε τόκους, αλλά κουρεύετε και το βασικό τους. Και αυτά τα λεφτά τα έχουν πληρώσει οι συνταξιούχοι. Με δικούς σας νόμους τα πλήρωσαν. Εσείς κυβερνούσατε. τους τα χρωστάτε, δεν τα δίνετε, τα κουρεύετε και τους ζητάτε να σας χειροκροτήσουν".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top