Στις 24 Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος θα παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάσταση οικιακών φορτιστών. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό (100 εκατ. ευρώ) εκτιμάται ότι θα επιδοτηθεί η αγορά 15.000 αυτοκινήτων και 12.500 δικύκλων (σκούτερ και ποδήλατα). Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή, απάντησε στα βασικά ερωτήματα για την ηλεκτροκίνηση.
"Το πρόγραμμα "Κινούμαι ηλεκτρικά" ενεργοποιείται από την ερχόμενη Παρασκευή, όπου εκτιμούμε ότι θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να πάρει την προσφορά του ή να δώσει την προκαταβολή, είτε για το ηλεκτρικό ποδήλατο ή το δίκυκλο ή το αυτοκίνητο. Η δαπάνη θα μπορεί να καταστεί επιλέξιμη από τότε, αυτό που δεν θα μπορεί να κάνει είναι να ανεβάσει τα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, οι δαπάνες θα θεωρούνται επιλέξιμες από τις 7 Αυγούστου" διευκρίνισε.
"Δεν υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια επιλογής, ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας. Έχουμε έναν προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021. Και βεβαίως υπολογίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερα μόλις οριστικοποιηθούν οι πόροι από το ταμείο ανάκαμψης, οπότε θα λειτουργεί το σύστημα μέχρι εξαντλήσεως του ποσού" πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:
 
Top