ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Συνεχίζουν τις «βόλτες» τους ανενόχλητοι, κάποιοι παρβατικοί ρομά στην περιοχή του Σχιστού, στο Κερατσίνι! Η δράση τους στις γειτονιές αυτές είναι χρόνεια, έντονη και διαρκής. Μαγαζιά της περιοχής διαμαρτύρονται συχνά και οι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους, μην μπορώντας να κυκλοφορήσουν μόλις σκοτεινιάσει!

Σήμερα, σειρά είχε ενα σπίτι απέναντι από το πάρκο Πρεσόφ, κοντά στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων! Λογικά πήδηξαν από διπλανή ταράτσα (είναι εταιρίας με ξυλεία) στο μπαλκόνι του σπιτιού, και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο σπίτι των ανθρώπων. Μόλις η ιδιοκτήτρια άνοιξε το σπίτι της (έλειπαν μεταξύ 19:00-23:00), ήταν μέσα ακόμα οι κλέφτες και πανικοβλήθηκε! Άρχισε να τρέχει και να φωνάζει, γεγονός που τους έδωσε χρόνο να το σκάσουν. Οι γείτονες και οι θαμώνες της καφετέριας δεν έμειναν άπραγοι, κάλεσαν την αστυνομία, αλλά μέχρι να έρθουν ήταν αργά. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ήρθαν, πήραν κατάθεση από τους ιδιοκτήτες, τους γείτονες αλλά και τους υπαλλήλους του συνοικιακού καφέ.

Να σημειωθεί, πως δεν είναι πρώτη φορά που μπαίνουν και κλέβουν σε εκείνη την περιοχή. Τα μαγαζιά, τόσο εντός, όσο και εκτός του Πρεσόφ, τα έχουν «ρημάξει» κυριολεκτικά! Οικογένειες ρομά έχουν κατασκηνώσει μάλιστα στο παρκάκι απέναντι από τον Σκλαβενίτη, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους κατοίκους.

Η παράνομη καντίνα που βρίσκεται εκεί δύο χρόνια παρατημένη (έκλεισε τον Ιούλιο του 18’, μην έχοντας άδεια λειτουργείας τα τελευταία 17 χρόνια !!!) και ο ελλιπής φωτισμός τους δίνει την δυνατότητα να δρουν ανενόχλητοι! Χθες το βράδυ μάλιστα, πήγε περιπολικό να ελέγξει έπειτα από καταγγελία δημότη, για διακίνηση ναρκωτικών!
e-peiraias
 
Top