soumen82hazra / pixabay
Σε αυτή τη χώρα θα τρελαθούμε εντελώς κάποια στιγμή από την ταχύτητα εναλλαγή θέσεων σε διάφορα θέματα. Πχ τα παιδιά το Μάρτιο ήταν κίνδυνος-θάνατος, πριν είκοσι ημέρες δε μετέδιδαν τον κορωνοϊό ενώ από χθες μάθαμε ότι χάρη στη σούπερ-μύτη τους δεν κολλάνε. Όπως τον Ιανουάριο ο ιός ήταν ακίνδυνος και δε θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Του Στρατή Μαζίδη

Το τελευταίο διάστημα όμως ακούω έγκυρο-εγκριτους οι οποίοι μας έχουν μπερδέψει. Πήγαινε ο κόσμος μια βόλτα στη θάλασσα ή το βουνό; Τον έκραζαν ότι παίζει τη δημόσια υγεία. By the way πάντως, τίποτε δεν έγινε. Και πως να γίνει όταν κανείς δεν έβηχε ή μιλούσε στο πρόσωπο του άλλου; Μέχρι και στους δρόμους κυνηγούσαν με τις κάμερες τον κόσμο για να του πάρουν...κατάθεση.

Φανατικοί μενουσπιτάκηδες που έγιναν λοιμωξιολόγοι και κούραζαν το τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό κοινό, τώρα ρίχνουν τα φαρμακερά τους βέλη στην κυβέρνηση γιατί τρέχει άρον άρον να ανοίξει τα πάντα. Άλλωστε ο κορωνοϊός σε ό,τι ήταν να βοηθήσει για να αιτιολογηθεί το επόμενο μνημόνιο το έκανε. Αλλά πως αυτοί που έπιναν νερό στο όνομα του καθηγητή και αποστείρωναν τα πάντα, εμφανίζονται τώρα επικριτές του lockdown σχολιάζοντας πως ίσως εξαρχής θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια αυστηρά μέτρα χωρίς να κλείσουν τα πάντα;

Μέχρι και πολέμιοι αρχικά της Θείας Κοινωνίας βγήκαν αργότερα να στηλιτεύσουν το κλείσιμο των εκκλησιών όταν πχ έμειναν ανοικτοί οι ναοί του χρήματος και της μάσας.

Χώρια ότι φτάσαμε στο σημείο να τίθενται ερωτήσεις κοινής λογικής: Πχ φουλ τα αεροπλάνα αλλά 50% στα πλοία με το κατάστρωμα; Έξι άτομα σε 4 τμ σε μια ταβέρνα αλλά ένας για κάθε 10τμ σε μια εκκλησία.

Τέλος πάντων. Οι υπεύθυνοι πολίτες, δηλαδή η πλειοψηφία, όλο αυτό το διάστημα ούτε τρόμαξαν, ούτε χλεύασαν, ούτε κατηγόρησαν κανέναν. Απλά φέρθηκαν υπεύθυνα. Τήρησαν τους κανόνες υγιεινής προσέχοντας κατά την παρουσία τους σε χώρους εκτός σπιτιού κι αυτό συνέδραμε καταλυτικά.
 
Top