TheDigitalArtist / Pixabay
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανήρτησε σήμερα 23-5-2020 στο Twitter ότι «είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα». Δηλαδή χαρακτηρίζει ανθρώπους ως γελοίους και ανεύθυνους.

Του Στρατή Μαζίδη

Όμως ο κ. Δένδιας στις 20-5-2020 ερωτηθείς από τον κ. Βιτάλη σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει [;] στον Εβρο, απήντησε:
Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά  τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα.

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι. Καλό κι αυτό. Το διαπιστώνουμε διαρκώς. Πάμε παρακάτω. Στις 20 και 21 Μαΐου βγαίνουν τα δημοσιεύματα της Καθημερινής και της Sun. Αργότερα ακολούθησαν και άλλα. Στις 22 Μαΐου το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο δημοσιεύει:


Σήμερα, 23 Μαΐου - με δύο και τρεις ημέρες καθυστέρηση - το ΥΠΕΞ μιλά για...ελληνιστί fake news και ο πολιτικός προϊστάμενός του για ντροπή, ανευθυνότητα και γελοιότητα. Και πως αφού ο κ. Βιτάλης στο 20 Μαΐου τον ρωτούσε σχετικά, γιατί δεν ξεκαθάρισε αμέσως τι συμβαίνει και δεν εξέδωσε ανακοίνωση με τα αποδεικτικά στοιχεία να τελειώνουμε; Γιατί άφησε να σηκωθεί το ζήτημα λαμβάνοντας πλέον διεθνείς διαστάσεις αφού το σήκωσαν και ξένα ΜΜΕ;

Ωστόσο το μόνο παρήγορο είναι τα σχόλια του κόσμου κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις του ΥΠΕΞ και του κ. Δένδια. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη κόσμος που πιστεύει ότι 1+1 = 2.

Μήπως πέρα από την "ντροπή", υπάρχει ακόμη πουθενά το αίσθημα της ευθιξίας;
 
Top