Τρεις ακόμη θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας 79χρονος άνδρας από την Μεσοποταμιά της Καστοριάς έχασε τη ζωή του επίσης από τον κορονοϊό. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 87.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα και τα συνολικά στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 1.955. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 79 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Εξ' αυτών οι 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, το 77% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 33.634 διαγνωστικά τεστ.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ενέκρινε τεστ αντισωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον στην Ελλάδα, θέλουμε αυτά τα τεστ να είναι αξιόπιστα για να χρησιμοποιηθούν με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη επιδημιολογική καταγραφή στη χώρα.

Οδηγίες για τις μάσκες και τα γάντια

Στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αλλά και των γαντιών αναφέρθηκε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα. «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση γαντιών, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό» και πρόσθεσε ότι «η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό». Υπογράμμισε ότι δίνει «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», ενώ επισήμανε ότι «το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο».

Χρυσοχοΐδης: Είμαστε έτοιμοι για όποιο μέτρο απαιτηθεί

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι η συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζει η κυβέρνηση είναι σχεδόν καθολική. Συμπλήρωσε δε, πως όπως φάνηκε και στο θέμα με τους μετανάστες στον Έβρο, είναι πρωτόγνωρη η εθνική ομοψυχία και το πόσο ενωμένοι είναι οι Έλληνες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ότι δεν πιστεύει πως οι κάτοικοι από τα αστικά κέντρα θα κατευθυνθούν στην επαρχία, γιατί δεν θα είναι και καλοδεχούμενοι εκεί από τους μόνιμους κατοίκους. Πρόσθεσε πως οι έλεγχοι θα είναι εξίσου αυστηροί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ο υπουργός επεσήμανε ότι όλη η Ελληνική Αστυνομία είναι στους δρόμους και οι αστυνομικοί είναι οι μικροί ήρωες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Είναι έτοιμοι να δείξουν κατανόηση στους πολίτες, αλλά θα είναι και αυστηροί με τους λίγους παραβάτες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, επανέλαβε ότι θα είναι ολέθριο να επιλέξει κάποιος να κάνει Πάσχα σε μια μικρή κλειστή τοπική κοινωνία και θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να προστατέψουν τους συμπολίτες τους.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο δράσης, σε περίπτωση που τελικά τα μέτρα δεν αποδώσουν και οι πολίτες δεν συμμορφωθούν, είπε ότι «δεν θα αλλάξουμε συνταγή. Στόχος είναι να διαφυλάξουμε την κοινωνία και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να το πετύχουμε».

Αναφερόμενος στο θέμα των εκκλησιών, είπε ότι οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πολίτες την Μεγάλη Εβδομάδα. Ανέφερε ως παράδειγμα τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που θα λειτουργήσουν σε άδειους ναούς και εξήρε την υπεύθυνη στάση της Ιεράς Συνόδου. Τέλος, υπογράμμισε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι μια άσκηση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης για όλους μας.

Συναγερμός στη Λάρισα - Σε καραντίνα οικισμός Ρομά - 20 δείγματα θετικά στον ιό

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων για κορονοϊό τα οποία είχε συλλέξει το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στηΛάρισα, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και με ενημέρωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Κατσικονούρη από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης τα 20 είναι θετικά στην συγκεκριμένη συνοικία, ενώ τα 9 αρνητικά. Τα δείγματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης και αφορούν τις στενές επαφές ενός 32χρονου Ρομά που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια» τονίζοντας «ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από την συγκεκριμένη περιοχή η οποία κινούνταν το κρούσμα που χθες προέκυψε στην πόλη από τον συμπολίτη Ρομά, είναι αυξημένα».

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων «αυτό οδήγησε όλους και κυρίως την Πολιτική Προστασία να προχωρήσει σε καραντίνα ενός σημαντικού κομματιού της Νέας Σμύρνης» Επίσης αναφερόμενος στην πληθυσμιακή ομάδα που αφορά η καραντίνα, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι «μπορεί και να πλησιάζει τους 5.000 συμπολίτες μας». «Θέλω να πω πως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας Ρομά ότι οι φωνές μου ήταν για να αποφύγουμε αυτό. Δεν στάθηκε δυνατό όμως καθώς τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνταν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το φαινόμενο» είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων. Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας. Το πρωί αναμένεται κλιμάκιο με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων να προχωρήσουν σε επιπλέον ελέγχους δειγμάτων στην συνοικία για να εντοπιστεί ακόμη καλύτερα το μέγεθος της διασποράς του ιού.

Eurogroup για κορονοϊό: Συμφωνία για άμεση ρευστότητα 540 δισ. ευρώ

Με χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών του Eurogroup, έγραψε ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο στο Twitter.

Η συμφωνία του Eurogroup σε ένα πακέτο μέτρων, ύψους περίπου μισού τρισ. ευρώ, θα προστατεύσει τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό, δήλωσε ο Μάριο Σεντένο σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν τα μεσάνυχτα. «Σήμερα απαντήσαμε στο αίτημα των πολιτών μας για μια Ευρώπη που βοηθά. Το καταφέραμε μετά από 16 ώρες συζητήσεων, δήλωσε ο Σεντένο προσθέτοντας ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν ήταν αδιανόητα πριν από μερικές εβδομάδες. Όπως τόνισε, η συμφωνία στηρίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον, τη στήριξη των εργαζομένων με την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων για την προστασία από την ανεργία με ένα πακέτο 100 δισ. ευρώ που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες - μέλη. Δεύτερον, τη στήριξη των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, με δάνεια ύψους 200 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τρίτον, τη στήριξη των κρατών - μελών με πιστωτικές γραμμές από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ κάθε χώρας., που συνολικά θα φθάνουν τα 240 δισ. ευρώ. Οι χώρες που θα χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές γραμμές θα υπόκεινται στη συνήθη εποπτεία των οικονομιών τους από την ΕΕ, ενώ ο μόνος όρος είναι ότι τα σχετικά ποσά θα πρέπει να διατεθούν μόνο για άμεσες και έμμεσες δαπάνες που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ο κ. Σεντένο είπε ότι στο Eurogroup συζητήθηκε και το σχέδιο για την ανάκαμψη των οικονομιών όταν θα έχει τελειώσει η επιδημία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να αναπτυχθούν μαζί και όχι ξεχωριστά. Όπως είπε συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός ταμείου, που θα είναι προσωρινό και θα ενισχύσει τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν. Για το μέγεθος του ταμείου, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι θα χρειασθεί καθοδήγηση από τους ηγέτες της ΕΕ. Στα επόμενα βήματα, τόνισε, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα είναι κρίσιμος.

Περισσότεροι από 90.000 νεκροί παγκοσμίως - "Σαρώνει" την Ευρώπη ο ιός

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90.000 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή της στην Κίνα τον Δεκέμβριο, με το 50% και πλέον των θανάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές, έως τις 19.30 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 90.938 θάνατοι (για 1.534.426 κρούσματα), εκ των οποίων 64.342 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο. Με 18.279 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα που καταμετρά τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Ακολουθεί η Ισπανία (15.238), οι ΗΠΑ (14.830) και η Γαλλία (10.869).

Guardian: Οι 100 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο

Έπειτα από 100 ημέρες όπου διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα, ο πλανήτης μετρά πάνω από 90.000 θύματα και 1.500.000 κρούσματα. Σε έρευνα που διενήργησε η «Guardian» με τίτλο «Οι 100 μέρες που άλλαξαν τον κόσμο», παρατίθενται το χρονικό της εξάπλωσης του κορονοϊού από τις υπαίθριες αγορές της Κίνας μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική. Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου κλείνει τα σύνορα έχοντας καταγράψει τους πρώτους 25 θανάτους. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο ιός βγαίνει από τη Γουχάν και σημειώνονται 80.000 κρούσματα. Λίγες μέρες μετά, στις 6 Μαρτίου, επιβάλλεται καθολική καραντίνα στην Ιταλία αφού έχουν καταγραφεί 230 θάνατοι στη χώρα.

Πέντε μέρες μετά, στις 11 Μαρτίου, καταγράφονται 116.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ σημειώνονται 1.000 κρούσματα και μόνο τότε ο ΠΟΥ ανακοινώνει πως πρόκειται για πανδημία. Να σημειωθεί ότι ήδη από τον Νοέμβριο οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής είχαν πληροφορίες για κίνδυνο πανδημίας, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τις αρνείται. Την Πέμπτη 2 Απριλίου τα κρούσματα παγκοσμίως έσπασαν το φράγμα του 1.000.000, ενώ τα θύματα από τον κορωνοϊό ανέρχονται σε πάνω από 90.000.

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478. Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

ΙΤΑΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 143.626. Οι νεκροί έφτασαν τους 18.279 Παράλληλα, 28.470 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Την Τετάρτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 139.442 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.669 άνθρωποι ενώ 26.491 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 610 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.184 νέα κρούσματα. 1.979 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.605 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.339 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 64.873 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός. Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 54.802 και οι νεκροί 10.022 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.677 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.316. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.933, με 756 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με χθες (328 περισσότερα κρούσματα) ενώ σημειώθηκαν 68 επιπλέον θάνατοι σε σύγκριση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο . Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας και στα νοσοκομεία, όμως, συνεχίζουν να μειώνονται σημαντικά ενώ παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο αριθμός των θεραπευμένων. Στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας, τέλος, δεν παρατηρείται η ίδια, τεράστια πίεση που είχε δημιουργηθεί τις περασμένες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των περισσότερων παραγωγικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Μαΐου. Ηγετικά στελέχη των συνδικάτων διέρρευσαν την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Πιθανώς, να υπάρξουν εξαιρέσεις, με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά το Καθολικό Πάσχα, για ένα μικρό ποσοστό βιομηχανιών που στην φάση αυτή έχει παραμείνει κλειστές. Πάγια θέση της κυβέρνησης της Ρώμης συνεχίζει να είναι ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών. Η σχετική επίσημη απόφαση, πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί, πιθανώς μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, από τον Ιταλό πρωθυπουργό, με νέο του τηλεοπτικό μήνυμα.

ΓΑΛΛΙΑ

Η ασθένεια του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο σε συνολικά 12.210 ανθρώπους στη Γαλλία από την πρωτοεμφάνιση της πανδημίας στη χώρα τον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής υγείας. Από τους θανάτους αυτούς, 8.044 έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία και 4.166 σε οίκους ευγηρίας, τόνισε ο Ζερόμ Σαλμόν. Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε μέσα σε 24 ώρες, σε 7.066 ασθενείς, 82 λιγότερους από χθες.

ΡΩΣΙΑ

Άλλοι 12 ασθενείς που διαγνώστηκε ότι είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Μόσχα, εκ των οποίων τρεις ήταν ηλικίας μικρότερης των 45 ετών, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας σήμερα.

«Συνολικά 12 ασθενείς, που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία και οι εξετάσεις των οποίων για τη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό επέστρεψαν θετικές, πέθαναν στη Μόσχα. Οι θανόντες ήταν ηλικίας μεταξύ 33 και 87 ετών. Τρεις από τους αποβιώσαντες ήταν νεότεροι από 45 ετών», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης στη Ρωσία. Με τους νέους θανάτους, τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα ανήλθαν σε 50. Συνολικά στη Ρωσία, οι θάνατοι ανέρχονται σε 76.

ΜΕΞΙΚΟ

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν 260 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα, εξέλιξη η οποία αύξησε το σύνολο των ασθενών σε 3.441. Οι άνθρωποι που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στη μεξικανική επικράτεια ανέρχονται σε 194, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΙΡΑΝ

Οι Αρχές της Τεχεράνης ανακοίνωσαν την Πέμπτη 117 νέους θανάτους που οφείλονται στον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο επίσημος απολογισμός των θανάτων από την πανδημία να ανέρχεται στους 4.110 στο Ιράν, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από τον COVID-19.

Το Ιράν κατέγραψε 1.634 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 66.200, είπε επίσης ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία τουλάχιστον 30 κρατούμενοι σε φυλακές στο Ιράν σκοτώθηκαν, στη διάρκεια της καταστολής ενός κινήματος διαμαρτυρίας των κρατουμένων, οι οποίοι φοβούνταν πιθανή προσβολή τους από τον νέο κορονοϊό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Οι φόβοι για το τι θα συμβεί όταν ο κορονοϊός "μπει" στις φαβέλες της Βραζιλίας, επιβεβαιώνονται. Την Πέμπτη καταγράφηκαν οι πρώτοι έξι νεκροί από τον φονικό ιό στις παραγκουπόλεις του Ρίο ντε Ζανέιρο. Η βάση δεδομένων της Γραμματείας Υγείας του Ρίο κάνει λόγο για δύο θανάτους στη φαβέλα Ροσίνια, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη στη Λατινική Αμερική, που είναι χτισμένη στην πλαγιά του λόφου που δεσπόζει στα πλούσια προάστια Σάου Κονράντου και Γκαβέα, στα νότια της πόλης. Οι υπόλοιποι θάνατοι καταγράφηκαν σε άλλες φαβέλες στα βόρεια της μεγαλούπολης, κοντά στο αεροδρόμιο: δύο στο Βιγκάριου Ζεράλ, μία στο Μανγκίνιος κι άλλη μία στο Μαρέ. Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το πότε κατέληξαν αυτά τα θύματα. Πρόκειται πάντως για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, η νεότερη εκ των οποίων ήταν 48 ετών.

 
Top