Τα δύο μεγάλα προβλήματα του ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΊΝΑΙ :
1) Η ΟΙΛΟΥΑΝ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ .
2)ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ στο ΣΧΙΣΤΟ.

Όιλ Ουάν
--------------
Η ΟΙΛ ΟΥΑΝ που μολύνει το περιβάλλον και σκορπά το βενζόλιο, δηλαδή τον θάνατο βλέπε πρόσφατες μετρήσεις, μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς στα Σχολεία και στα Σπίτια μας .Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έστρωσαν το δρόμο για αυτό το διυλιστήριο μέσα σε αστικό ιστό ΔΕΝ υπέγραψαν όμως την ΑΔΕΙΑ Λειτουργίας (άρα να υποθέσουμε ότι είχαν την ευαισθησία ;;; ή ότι δεν πρόλαβαν ) .
Την ΑΔΕΙΑ λειτουργίας για 12 έτη παράνομα την υπέγραψε Υπουργός Υπηρεσιακής κυβέρνησης . Παράνομα γιατί ήταν παραμονές Εθνικών Εκλογών. Το ΥΠΕΚΑ με Απόφαση 21-01-2015 Α.Π. 170368 <<Χορηγείσαι άδεια λειτουργίας στη OIL ONE ΑΒΕΕ, αόριστης χρονικής διάρκειας, για τις εγκαταστάσεις της ανάµιξης και συσκευασίας ορυκτελαίων, αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίµων, επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων, στη ∆ραπετσώνα Αττικής >>.
Δεν επεξεργάζεται μόνο τα SLOPS αλλά επικίνδυνα απόβλητα σύμφωνα με το ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Αλλά την επέκταση 8 ετών, στο σύνολο 20 έτη , με επιδότηση λειτουργίας 1.700.000 ευρω την έδωσε κυβέρνηση εκλεγμένη από τον λαό και τι ειρωνεία η κυβέρνηση αυτή είχε πάρει τα μεγαλύτερα ποσοστά από την περιοχή αυτή . Αγαπητοί συνδημότες κάπου καταπίνουμε την κάμηλο και διυλιουμε τον κώνωπα .

Απορρίμματα
----------------------
Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΈΧΕΙ ΠΛΗΡΏΣΕΙ και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ΠΛΗΡΩΝΕΙ μέχρι σήμερα ΤΟ ΤΊΜΗΜΑ με την Ψυτάλλεια Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων η οποία δέχεται τα λύματά της ΑΤΤΙΚΗΣ. Το κεντρικό αντλιοστάσιο ευρίσκεται στον ΔΗΜΟ ΜΑΣ στον Ακροκέραμο Δραπετσώνας.
Τα σκουπίδια όλης της Αττικής επί 10 ετίες επιβάρυναν αυτό τον ΔΗΜΟ Τα στην περιοχή του Σχιστού, η πλέον θεωρείται κορεσμένη.
Ο Δήμος δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση . Η COSCO σε όποια εγκατάσταση προχωρήσει πρέπει να σεβαστεί το περιβάλλον, την ανάπτυξη της περιοχής και πάντα με την συναίνεση των όμορων ΔΗΜΩΝ.

Δ. Κύρου
 
Top