Προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 52χρονου Νίκου Σπανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό, χωρίς όμως να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό έδωσε στον ΣΚΑΪ, ο Ευάγγελος Γιαμαρέλος, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας - λοιμώξεων του ΕΚΠΑ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες ο άτυχος άνδρας.

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε ο κ. Γιαμμαρέο καθηγητής προσθέτοντας πως η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να ανταποκριθεί ως εκ τούτου στις γνώσεις που διαθέτει.

Ερωτηθείς αν οι γιατροί μπορούσαν να προβλέψουν ότι ο 52χρονος ασθενής θα έχανε την ζωή του, ο κ. Γιαμαρέλλος ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται διασωλήνωση οι πιθανότητες μιας αρνητικής εξέλιξης είναι μεγάλες καθώς ο κίνδυνος θανάτου για κάποιον που διασωληνώνεται κυμαίνεται από 50% -70% και έκανε λόγο για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε ο κ. Γιαμαρέλος προσθέτοντας πως« δυστυχώς ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη».

Δείτε το βίντεο:

 
Top