Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Πρόεδρος Bashar Al Assad: «Είναι Εθνική αξίωση...
Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της Συρίας...»

Σχετικό: «Να θυμάσαι... ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο»

Λαϊκή απάντηση στους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών και τον φασίστα Ερντογάν, έδωσε ο Συριακός λαός στην κατεχόμενη βόρεια Συρία!
Ραγδαίες οι αποψινές εξελίξεις στη Συρία.
Η ηγετική ομάδα των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών βρέθηκε σε αδιέξοδο από "εμφύλιο" σπαραγμό. Η έκτακτη συνέντευξη τύπου της ηγετικής φίλο-ισραηλινής ομάδας που έκλεισε την πόρτα της παράδοσης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Άσαντ, επιμένοντας και στην προσήλωση τους στον αμερικάνικό συνασπισμό, ξεσήκωσε τους Κούρδους. Όλα δείχνουν πως τώρα οι Κούρδοι επιστρέφουν γονατισμένοι και ζητώντας έλεος στον Άσαντ.
Σήμερα στις δύο μεγάλες πόλεις της βόρειας Συρίας που βρίσκονται υπό Κουρδική κατοχή (σε συνεργασία με ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία κι Ε.Ε.), στην Hasaka και την Qamishli ο λαός βγήκε στους δρόμους (δες σχετικό βίντεο παρακάτω). Διαμαρτυρίες εναντίον της αμερικάνικης-κουρδικής και τουρκικής κατοχής στην κατεχόμενη  βόρεια Συρία.
Η κυβέρνηση Άσαντ κινητοποιεί τον Αραβικό στρατό που κατευθύνεται στην κατεχόμενη βόρεια Συρία, προετοιμάζει υποδομές υποδοχής προσφύγων από τις πληγείσες περιοχές κι ο Ερντογάν πάγωσε τις επιχειρήσεις.
Αναμένεται η δημόσια "μετάνοια" της πουλημένης προδοτικής κουρδικής ηγεσίας. Δεν μπορεί το πρωί να αρνείσαι το δικαίωμα της κυβέρνησης Άσαντ ν' αναλάβει τον έλεγχο του τμήματος της πατρίδας τους και το βράδυ να εκλιπαρείς για βοήθεια. Η πίεση του κουρδικού πληθυσμού, που ουδεμία σχέση έχει με τους μεταφερόμενους "μαχητές" και "αμαζόνες", μισθοφόρους που ουδεμία σχέση έχουν με τη βόρεια Συρία και προκάλεσαν αυτή την 7χρονή σκληρή κατοχή, μάλλον οδεύει προς το τέλος της.
Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Συρίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Imad Khamis, σε δελτίου τύπου που εκδόθηκε η κυβέρνηση της Συρίας επαναλαμβάνει πως:
"Είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις εξουσίες που της αναλογούν από το Σύνταγμα και διαθέτει την απόλυτη ικανότητα να διαχειριστεί τους κρατικούς θεσμούς, ώστε να παρέχει άμεσα όλες τις κοινωνικές λειτουργίες σε όλους τους τομείς -και την ανθρωπιστική βοήθεια-, σε πλήρη αντίθεση με στρατιωτικές άτακτες διχαστικές ομάδες που εκμεταλλευόμενες τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, επέβαλαν κατοχή, εξαφάνισαν τις κοινωνικές παροχές των θεσμών και εξυπηρέτησαν δικά τους συμφέροντα".
Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε...
Όποιος δεν κατάλαβε... θα καταλάβει!

Υ.Γ. Το πως έδρασαν για επτά (7) ολόκληρα χρόνια σκληρής κατοχικής δράσης οι μεταφερόμενοι -από που άραγε- Κούρδοι μισθοφόροι, οι "μαχητές" κι οι "αμαζόνες" που μας βομβαρδίζουν οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες... είναι ένα ζήτημα που θα σχολιάσουμε σύντομα.

 
Top