Το φουτουριστικό τριμαράν 140 ποδών μοιάζει με το πολεμικό τζετ της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων» - Η τιμή πώλησης


Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της ναυτιλίας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Anthony Marden, αποφάσισε να πουλήσει το γιοτ Adastra, ένα φουτουριστικό τριμαράν 140 ποδών που μοιάζει με το πολεμικό τζετ της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων».

Με το Adastra ο Marden τα τελευταία επτά χρόνια έχει γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, από την Ίμπιζα της Ισπανίας μέχρι το Μπαλί της Ινδονησίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος που λάνσαρε στην αγορά προς πώληση το σούπερ γιοτ.




Αν και ο ιστότοπος δεν αναφέρει ρητά την τιμή πώλησης του γιοτ, λέγεται πως ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης ζητά γι’ αυτό 12 εκατομμύρια δολάρια, όπως μεταδίδει το CNN.

«Είναι πραγματικά μια ξεμυαλίστρα», αναφέρει ο Marden για το σκάφος του. «Είναι η πιο όμορφη και διαφορετική από όλα τα άλλα γιοτ. Ολοι σταματούν για να τη βγάλουν φωτογραφία».





Εχοντας λάβει τον τίτλο του «πιο cool γιοτ περιπέτειας», το Adastra έχει χώρο για εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, δύο επίπεδα, ένα ανοιχτό κεντρικό κατάστρωμα επενδυμένου με ξύλο από δρυ.

Το σκάφος που έχει σχεδιαστεί από τον John Shuttleworth, δημιουργήθηκε σε συμφωνία με την επιθυμία του Marden για ταχύτητα, αλλά και την απαίτηση της συζύγου του Elaine για άνεση και πολυτέλεια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σκάφος κατασκευασμένο από ελαφριές ίνες άνθρακα, με δυνατότητα να διανύει 9.000 ναυτικά μίλια, με ζεστούς μοντέρνους εσωτερικούς χώρους και άφθονες παροχές για τους επιβαίνοντες.


Το εσωτερικό του κύριου καταστρώματος περιλαμβάνει ένα σαλόνι, τραπεζαρία και παράθυρα περιμετρικά που προσφέρουν υπέροχη θέα.



Έξω, υπάρχει ένα μπαρ, καναπές και τραπεζαρία. Ένα γκαράζ κάτω από το κατάστρωμα της πρύμνης έχει χώρο για ένα μικρότερο σκάφος και κατασκευάστηκε με αναδιπλούμενη πόρτα ώστε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα καταδύσεων και ηλιοθεραπείας.

Κάτω από το κατάστρωμα, υπάρχει μια απομονωμένη κύρια κρεβατοκάμαρα με φουτουριστικό ντιζάιν και κυρτωμένους ανεστραμμένους τοίχους. Υπάρχουν δύο πρόσθετες κρεβατοκάμαρες για τους επισκέπτες στο άλλο άκρο του κύριου καταστρώματος.
 
Top