Υπάρχουν πολλές προλήψεις που σχετίζονται με τα αστέρια και είναι όλες απόρροια των αρχαίων αστρολογικών αντιλήψεων ότι αυτά έχουν επίδραση στη ζωή των ανθρώπων. Ακόμα και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του αστέρι στον ουρανό, το οποίο απεικονίζει την τύχη του.

Ποιος μετράει τ΄ άστρα;
Ανάμεσα στις άλλες προλήψεις για τα αστέρια υπάρχει και αυτή που λέει πως, όποιος τα μετράει, βγάζει εξανθήματα στα χέρια του.

Η πίστη στη μαγική δύναμη των αστεριών αποδεικνύεται και από την επίδραση που πολλοί πιστεύουν πως έχουν στη στάμνα του Κλήδονα, καθώς και από το γεγονός ότι τα επικαλούνται, κυρίως τους πλανήτες, οι μάγισσες στις μαγγανείες τους.

Όταν πέφτει ένα αστέρι…
Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν βλέπουν πεφταστέρια – δηλαδή τους διάττοντες αστέρες που φαίνονται σαν να σβήνουν στο ουράνιο στερέωμα, σπεύδουν χαρούμενοι να κάνουν τις ευχές τους. Αντίθετα, οι παθιασμένοι προληπτικοί μάλλον θλίβονται, αφού πιστεύουν πως αυτά είναι τα αστέρια των ανθρώπων που πεθαίνουν. Γι΄ αυτούς κάθε πεφταστέρι δηλώνει και μια ανθρώπινη απώλεια.

Πάντως, σύμφωνα με μια γενικότερη πρόληψη, οι διάττοντες αστέρες, όπως και οι κομήτες, προμηνύουν πόλεμο και αιματοχυσία.

ΠΗΓΗ
 
Top