Τις περισσότερες φορές εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να μοιάσουμε σε κάποιον, να τον φτάσουμε και να τον ξεπεράσουμε. «Να είχα την ομορφιά εκείνη, γιατί αυτός να έχει τόσα λεφτά, που τα βρίσκει και έχει τόσα αυτοκίνητα και πηγαίνει όλο ταξίδια, να είχα την τύχη του»
Τι ανόητοι που είμαστε εμείς οι άνθρωποι καμιά φορά. Δε σκέφτεται κανείς ότι κάποιον που θεωρούμε πιο πάνω από εμάς μπορεί να έχει προβλήματα τα οποία δε φαίνονται και ζηλεύουμε κάτι το επιφανειακό.

Όλα είναι σχετικά. Σε όλα υπάρχει και το καλύτερο και το χειρότερο. Η μεγαλύτερη ανοησία που μπορείς να βάλεις ως στόχο είναι το να θες να φτάσεις στο επίπεδο ζωής κάποιου. Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς λίγο πιο έξυπνα. Φρόντισε καλύτερα να αυτό βελτιωθείς και να εξελιχθείς εσύ για σένα. Όχι σε σύγκριση με κανέναν γιατί ποτέ δεν πρόκειται να φτάσεις έναν και να σου αρκεί γιατί πάντα θα υπάρχει και το ακόμα πιο πολύ.

Αρκεί το να προσπαθήσεις και να αγωνιστείς ανάλογα με το πόσο ψηλά θες να φτάσεις κι αν δε φτάσεις εκεί που θέλεις δε πειράζει. Σίγουρα πάντως έστω και λίγο θα χεις πάει πιο πάνω. Να χαρείς που τουλάχιστον προσπάθησες για κάτι που ήθελες. Να σκεφτείς και να αποδεχτείς πως δε γεννηθήκαμε όλοι για να τα έχουμε όλα και τότε θα είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις καταφέρει.

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

 
Top