Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν φοβούνται να ζήσουν την ζωή τους μόνοι και μπορώ περήφανα να πω πως ανήκω σε αυτούς.


Ναι, μπορώ να πάω για φαγητό, για σινεμά και σε συναυλίες μόνη χωρίς να ανησυχώ για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι.

Όσο μεγαλώνω, τόσο συνειδητοποιώ πόσο εκπληκτικό είναι το κάνεις πράγματα μόνος.Φυσικά, δεν λέω πως δεν πρέπει να κάνεις παρέα και με τους φίλους σου. Αλλά με εκπλήσσει το ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι υποτιμούν το πόσο μπορείς να ωφεληθείς από το να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα μόνος/η.

Ζούμε σε έναν πολιτισμό στον οποίο αν είσαι ο τύπος ανθρώπου που απολαμβάνει να κάνει πράγματα μόνος θεωρείσαι αντικοινωνικός, εχθρικός ακόμα και περίεργος. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Επειδή, το να πηγαίνεις σε συναυλίες ή σινεμά μόνος δεν σε κάνει περίεργο ή τρελό. Απλώς δείχνει πως θες να βιώσεις όλα τα εκπληκτικά πράγματα που προσφέρει η ζωή. Δείχνει πως δεν θα χάσεις κάτι που θες να κάνεις απλώς επειδή κανείς από τους φίλους σου δεν θέλει ή δεν μπορεί να σε συνοδεύσει.

Δείχνει πως δεν σε νοιάζει το τι θα σκεφτούν ή θα πουν οι άλλοι.

Δείχνει πως είσαι πρόθυμος/η και αποφασισμένος/η να κάνεις αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου.

Δείχνει πως είσαι ένα ανεξάρτητο άτομο και θες να χρησιμοποιήσεις κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για κάτι ενδιαφέρον και αξιόλογο.

Επειδή η αλήθεια είναι πως δεν θέλουν όλοι να κάνουν τα ίδια πράγματα με εσένα. Δεν θέλουν όλοι να επισκεφθούν τα ίδια μέρη. Δεν έχουν όλοι τα ίδια ενδιαφέρονται με εσένα. Δεν θέλουν όλοι να αφήσουν την ζώνη ασφαλείας τους για να αποκτήσουν νέες εμπειρίες.

Αλλά μην επιτρέψεις σε αυτούς τους ανθρώπους να σε αποθαρρύνουν. Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να κάνει αυτό που θα κάνεις εσύ μην τον αφήσεις να σε επιβραδύνει.

Μην εγκαταλείψεις την ιδέα να αποκτήσεις καινούργιες, πολύτιμες και αξέχαστες εμπειρίες επειδή δεν έχεις κάποιον να σε συνοδεύσει. Το να ξεκινήσεις μια περιπέτεια μόνος δεν είναι τρομακτικό. Δεν είναι ντροπιαστικό. Αντιθέτως, είναι ικανοποιητικό, αναζωογονητικό, συναρπαστικό και απελευθερωτικό.

Οπότε, τι περιμένεις;

Βγες στον κόσμο. Γνώρισε καινούργιους ανθρώπους. Κάνε αυτά που ήθελες πάντα να κάνεις. Ξεκίνα ένα νέο χόμπι. Πήγαινε σε μια τρελή περιπέτεια. Διεύρυνε την γνώση σου για τον κόσμο. Παρατήρησε την φύση γύρω σου.

Κάν΄ τα όλα αυτά μόνος/η- μην περιμένεις κανέναν.

Αγκάλιασε το παρόν και απόλαυσε την συντροφιά σου.

Βγες στον κόσμο και δημιούργησε αναμνήσεις.

Μαγεία Τ.

 
Top