ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΧΗΣ

Όπως αναμενόταν ο Χρήστος Βρεττάκος επανεξελέγη Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καταλαμβάνοντας ένα εντυπωσιακό ποσοστό (66,8%) και στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.


Το αποτέλεσμα ήταν περίπου προδιαγεγραμμένο από την προηγούμενη Κυριακή, στην οποία ο Χρήστος Βρεττάκος κατάφερε να πάρει σχεδόν ποσοστό και ψήφους, ίδιους με όσους πήραν 8 (!!!) συνυποψήφιοι του.

Όταν ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας εκφράζεται κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν μπορείς να γράψεις και πολλά. Η μόνη παρατήρηση που θα κάνουμε είναι πως ο Χρήστος Βρεττάκος παρά την ακόμα μεγαλύτερη αποχή σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, κατάφερε να πάρει τους ίδιους – και λίγο παραπάνω – ψήφους.

Παραπάνω ψήφους όπως ήταν αναμενόμενο πήρε και ο Παναγιώτης Διαλινάκης, οι οποίοι όμως φάνηκαν πολύ λίγοι σε σχέση μ’ αυτούς που προσδοκούσε για να κοντράρει τον Βρεττάκο… 

Απ’ ότι φάνηκε οι υπόλοιποι συνδυασμοί, που πήραν την προηγούμενη Κυριακή κοντά στους 14.000 ψήφους, σφύριξαν αδιάφορα στον δεύτερο γύρο. 

Είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν μπορούσαν να καθοδηγήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Αυτό από μόνο του συνιστά μια πολιτική στάση, η οποία είναι εξόχως ανησυχητική. Και για να το κάνουμε πιο λιανά, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως κανένας από τους ψηφοφόρους που στήριξαν τους υπολοίπους συνδυασμούς στον Α’ γύρο δεν πείστηκε ΟΥΤΕ από τον Βρεττάκο, ούτε από τον Διαλινάκη για να τον ψηφίσει στον δεύτερο γύρο.

Κάνοντας μια συνολική αποτίμηση, θα λέγαμε ότι από τους 74.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, γύρω στις 17.000 στήριξαν Βρεττάκο. Την πρώτη Κυριακή γύρω στους 21000 στήριξαν 8 υποψηφίους. 

Την Δεύτερη Κυριακή γύρω στους 9.000 στήριξαν Παναγιώτη Διαλινάκη. Προστιθέμενοι στους 17.000 του Βρεττάκου μας κάνουν 26.000, οι οποίοι αποτελούν μια ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ σε σχέση με τους 74.000 εγγεγραμμένους!!!

Όπως αντιλαμβάνεστε, κανένας μα κανένας ΔΕΝ πρέπει να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι τα 2/3 των Κερατσινιωτών και των Δραπετσωνιτών ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ καν με τα δημοτικά ζητήματα της πόλης. 

Και πρώτος απ’ όλους ο Δήμαρχος. Και εκείνος, αλλά και όλοι οι προκάτοχοι του (Δήμαρχοι και υποψήφιοι δήμαρχοι) έβαλαν το λιθαράκι τους γι’ αυτή την ΑΠΑΞΙΩΣΗ.
 
Top